Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři slaví triumf ve druhé lize. Teď je čeká boj o postup

Uplynulou neděli si florbalisté FBC Štíři České Budějovice zajistili titul vítěze 2. ligy - divize III, když v posledním utkání základní části zvítězili v Přelouči 6:4. Tím si rovněž vybojovali účast v nadstavbové části play-up o postup do 1. ligy.

Tyto boje začínají již nadcházející sobotu od 18.30 hodin, kdy Štíři přivítají ve Sportovní hale v Českých Budějovicích vítěze divize II, pražský celek Black Angels.

Štíři šli do utkání s Přeloučí s jasným cílem zvítězit. Jen výhra znamenala, že se udrží na čele divize před Žďárem nad Sázavou, který před posledním kolem ztrácel jen bod.

Namotivovaní Jihočeši měli v snový začátek. Už po 47 sekundách vedli po dvou brankách Havelky 2:0 a vytvářeli si další šance. Už na začátku třetí minuty mohl Havelka zakončit hattrick, ale nastřelil jen břevno. Hosté však další šance nedokázali proměnit a když navíc povolili v nasazení, skončila pro ně první dvacetiminutovka jen 2:0.

To horší však čekalo na Českobudějovické v prostřední periodě. Nejprve soupeř rychle snížil na 1:2, ale na to ještě stihl odpovědět Štír Valdauf. Jenže v rozmezí 37. a 38. minuty soupeř vyrovnal na 3:3, a tak se šlo i do kabin.

Do poslední třetiny Štíři opět vletěli, bylo jich plné hřiště a soupeře mačkali. Už po třech minutách hry tlak korunoval gólem Malý, ale další šance Jihočeši neproměňovali. Až v 50. minutě se jim po brance Měřičky povedlo odskočit opět do dvoubrankového vedení.

Vše směřovalo k jisté výhře, ovšem domácí z další nenápadné akce v čase 58:06 snížili na rozdíl gólu. V závěru ještě zkusili hru bez brankáře a Štíři se museli strachovat o výsledek. Jeho definitivní podobu určil střelou do prázdné branky Hejplík.

„Snadné vedení 2:0 nás ukolébalo a přes velmi zataženou obranu Přelouče jsme se nemohli prosadit. Byli jsme ale po celý zápas lepším týmem a naše vítězství bylo zasloužené,“ komentoval trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Kromě toho, že Štíři skončili na první místě ve své divizi, opanovali i další stastiky. Byli nejlépe střílejícím týmem, když ve 22 utkáních rozvlnili síťku soupeřovy branky celkem 190krát. Lukáš Malý obhájil vítězství v kanadském bodování s 78 body (56 gólů a 22 asistencí) a také opět se stal králem střelců. Jeho spoluhráč z útoku Ondřej Havelka je s 36 asistencemi nejlépe nahrávajícím hráčem soutěže, v bodování skončil na třetím místě 70 (34+36).

Orel Přelouč - FBC Štíři České Budějovice 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

Branky a  nahrávky: 21. Polívka (Ledecký), 37. Verunáč (Albrecht), 38 Verunáč (Kurka), 59. Ledecký - 1. Havelka (Malý), 1. Havelka (Kudláček), 31. Valdauf (Malý), 44. Malý (Havelka), 50. Měřička (Hejplík), 60. Hejplík (Havelka). Rozhodčí: Slezák, Kytler. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 28:58. Diváci: 48.

Program série 1. kola play-up o postup do 1. ligy

FBC Štíři ČB - Black Angels

  • 1. zápas: sobota 15. března v 18.30 hodin v Českých Budějovicích
  • 2. zápas: sobota 22. března v 18 hodin v Praze
  • případný rozhodující zápas: neděle 23. března v 19 hodin v Praze

Tabulka, výsledky a statistika soutěže

Napsal Jiří Kratochvíl
Tisková zpráva

Štítky florbal, FBC Štíři České Budějovice, Orel Přelouč, SK Dynamo České Budějovice, Přelouč, Ondřej Havelka, Black Angels, Jiří Kratochvíl, Praha, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři slaví triumf ve druhé lize. Teď je čeká boj o postup  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.