Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Štíři získali ze dvou duelů tři body, přehráli jen Trutnov

Florbalisté Štírů odehráli o víkendu další dva zápasy 2. ligy mužů. Kvůli vytíženosti budějovické sportovní haly nemohli sehrát utkání na domácí palubce, ale museli využít azylu v Třeboni. V sobotu nejprve prohráli s favoritem ligy z Náchoda 3:9 a v neděli udolali nováčka z Trutnova 7:6.


FBC Štíři České Budějovice - Florbal Primátor Náchod 3:9 (0:2, 1:3, 2:4)

Zápas s loňským prvoligovým týmem nezačal pro Jihočechy dobře, když po prvních deseti minutách hry prohrávali o dvě branky a soupeř byl jasně lepší. Od poloviny první třetiny ovšem začali přebírat iniciativu Štíři, dostávali se do slibných šancí a Náchod přehrávali.

Od druhé třetiny tlak Jihočechů sílil, ale ani ty největší šance nedokázali využít. Naopak třikrát po vlastních chybách inkasovali. Nutno dodat, že několikrát měli budějovičtí florbalisté i smůlu. Například brankář Macek inkasoval dva góly zpoza branky. Zpět do hry vrátil Štíry Hrdý a stav po dvou třetinách byl 1:5.

Štíři o přestávce přeskupili formace, otevřeli hru a vytvářeli si další šance. Jenže to byli opět hosté, kteří byli úspěšnější v zakončení. Za Štíry korigoval stav ještě dvakrát Hrdý.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl k utkání řekl: „Náchodští nám uštědřili lekci z produktivity. Výsledek je pro nás krutý. Většinu zápasu jsme tvořili hru, ale nedokázali jsme se střelecky prosadit a naopak jsme několikrát zbytečně inkasovali."

Branky a nahrávky:  38. Jindřich Hrdý (Tomáš Jurčík), 51. Jindřich Hrdý (Václav Staněk), 54. Jindřich Hrdý (Lukáš Malý) -  5. Václav Vídeň (Jan Jirák), 6. Václav Vídeň (Tomáš Hauschke), 26. Josef Čejpa (Václav Vídeň), 32. Petr Jenka (Václav Vídeň), 36. Zbyněk Škoda, 45. Jan Jirák (Zbyněk Škoda), 46. Petr Jenka (Václav Vídeň), 52:00 Zbyněk Škoda, 53. Václav Vídeň (Pavel Suchánek); rozhodčí: Zbyněk Pěnička - Tomáš Hejna; vyloučení: 3:1 + Jan Jirák 5; využití: 0:1.

FBC Štíři České Budějovice - FBC Trutnov 7:6 (3:3, 1:2, 3:1)

Zápas proti nepříjemnému soupeři, který jako jediný dokázal zatím obrat o body vedoucí Svitavy, začali Štíři skvěle. Na začátku 11. minuty vedli 3:1 po dvou brankách Havelky a gólu Malého. Jihočeši se však vedením uspokojili a polevili v koncentraci, což znamenalo vyrovnání na 3:3.

Od druhé třetiny se dostal Trutnov do tlaku zejména díky častým vyloučením na straně Štírů a odskočil na rozdíl dvou branek. Do přestávky snížil na 4:5 střelou od mantinelu Farka.

Od třetí třetiny byli Jihočeši na hřišti opět už jasně lepší a vyrovnání se dočkali po necelých dvou minutách hry díky Malému. Trutnovu se povedlo ještě naposledy v utkání odskočit z brejku na 5:6, ale to už bylo z jejich strany vše. Štíři si vytvářeli další šance, ale opět je nedokázali proměňovat.

Až Havelka vyrovnal nahozením zpoza branky a necelých šest minut před koncem vzal Malý míček za vlastní branku, proběhl přes tři soupeře a vstřelil vítěznou branku Štírů. „Jsem spokojen zejména s výkonem třetího útoku, i když se jí střelecky nedařilo a góly dávali jiní, svým výkonem hodně pomohla k vítězství," řekl Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 5. Ondřej Havelka (Lukáš Malý), 7. Ondřej Havelka, 11. Lukáš Malý (Vlastimil Stejskal), 38. David Farka, 42. Lukáš Malý, 50. Ondřej Havelka, 55. Lukáš Malý - 4. Daniel Vymlátil (Roman Šauer), 12. Daniel Vymlátil (Roman Šauer), 17. Lukáš Malý (vlastní branka), 25. Martin Dohnal (Jan Skalický), 26. Roman Šauer (Daniel Vymlátil), 46. Lukáš Tomeš (Daniel Vymlátil); rozhodčí: Kamil Vraspír - Michal Šafář; vyloučení: 4:2; využití: 0:1.

Statistiky zápasů, tabulky a další statistiky najdete zde!

Tisková zpráva

Štítky Trutnov, SK Rapid Wien, Náchod, Ondřej Havelka, SK Dynamo České Budějovice, Třeboň, HC Škoda Plzeň, Jan Jirák, Jiří Kratochvíl, Pavel Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři získali ze dvou duelů tři body, přehráli jen Trutnov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.