Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor hostí o víkendu světový šampionát v cyklokrosu

Pěkně zostra začíná rok 2015 na jihočeském sportovním poli. Již od čtvrtka budou v Táboře k vidění nejlepší světoví cyklokrosaři. O víkendu se zde koná mistrovství světa a medailové ambice mají také čeští závodníci.

Diváci se v sobotu a v neděli mohou těšit na čtyři závody. Na trať se vydají junioři, ženy, muži do 23 let a muži elite. Při absenci trojnásobného mistra světa Zdeňka Štybara, kterého do závodu nepustí zraněné rameno, se fanoušci upínají na elitní ženskou kategorii a jezdce do 23 let.

Zaútočit na titul by chtěla Kateřina Nash, která v sedmatřiceti letech jezdí letos výborné výsledky a umisťuje se na pódiu. Medailové ambice má česká reprezentace také v kategorii muži do 23 let. Na přední příčky by se na šampionátu chtěli vyšplhat Vojtěch Nipl, Jakub Skála nebo Adam Ťoupalík, který vyhrál nedávné mistrovství Česka elite ve Slaném.

V elitní mužské kategorii budou při absenci Štybara patřit k největším favoritům tradičně Nizozemci a Belgičané. Do Tábora přijedou také belgičtí aspiranti na medaile Tom Meeusen, Laurens Sweeck a Bart Wellens, kteří dostali původně zákaz startu kvůli propojení s kontroverzním lékařem.

Do Tábora dorazí i Wout Van Aert, Mathieu Van Der Poel, Sven Nys, Kevin Pauwels či Lars Van Der Haar. V cyklokrosovém světě jedna hvězda vedle druhé. V hlavním závodě se na trati představí cyklokrosaři z dvaceti států.

Vstupenky na závody jsou k dispozici podle dní či v balíčku. Na sobotu, kdy jedou junioři a ženy, stojí vstupenka 250 korun. Na nedělní program činí vstupné 400 korun. Balíček na oba dny lze pořídit za 600 korun. Děti do 130 centimetrů a držitelé průkazu ZTP/P mají vstup zdarma.

Trať se nachází v okolí sportovního areálu Komora, který je mezi Sezimovým Ústím a Táborem. Závodiště je připravené a nabídne oproti předchozímu šampionátu několik změn, které by měly přinést pro cyklisty těžší průjezdy a pro diváky více atraktivních soubojů.

Mistrovství světa se v Táboře konalo i v roce 2001 a 2010. Tehdy šampionát navštívilo kolem 40 tisíc fanoušků. Obyvatelé města se musí připravit na dopravní omezení a možné komplikace.

Program mistrovství světa v cyklokrosu

čtvrtek 29. ledna
14:00 - 16:00: oficiální trénink

pátek 30. ledna
10:00 - 12:00: oficiální trénink
14:00 - 16:00: oficiální trénink
18:30 Prezentace pořadatele mistrovství světa 2016 (Heusden-Zolder - Belgie)

sobota 31. ledna
9:00 - 10:30: oficiální trénink
11:00: start junioři
12:00 - 13:30: oficiální trénink
14:00: start ženy

neděle 1. února
9:00 - 10:30: oficiální trénink
11:00: start muži do 23 let
12:00 - 13:30: oficiální trénink
14:00: start muži Elite

Foto: www.cyklokros.cz

Štítky cyklokros, mistrovství světa, Tábor, Komora, trénink, Zdeněk Štybar, Kateřina Nash, Vojtěch Nipl, Jakub Skála, Adam Ťoupalík, Mistrovství světa v cyklokrosu, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor hostí o víkendu světový šampionát v cyklokrosu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.