Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Lipna dnes startuje mezinárodní crosstriathlon

Sportovci si ho nemohou vynachválit... Nádherná příroda, skvělá organizace a hlavně závod, který je skutečnou výzvou. Crosstriathlon tří zemí je oblíbeným a velmi náročným sportovním svátkem, který každý rok v srpnu startuje na pláži v Horní Plané.

Ani letošek nebude výjimkou. Úderem dnešního poledne se ozve výstřel z pistole a lipenské jezero opět rozvlní desítky plavců, kteří se budou snažit dostat se co nejrychleji na druhý břeh k Bližší Lhotě.

„Crosstriathlon tří zemí se letos uskuteční již podesáté. Poprvé startoval v roce 2005 a ihned vzbudil zájem jak mezi amatérskými, tak i profesionálními sportovci. Obliba a renomé tohoto závodu každým rokem roste,“ zmínil Jiří Hůlka, starosta Horní Plané.

Dnešní sportovní klání se skládá ze tří části - z plavání, cyklistiky a běhu. Na kola sportovci nasednou v Bližší Lhotě. Jejich cílem bude 39 kilometrů vzdálený německý Wegscheid. Odtud pak poběží osm kilometrů do rakouského Kollerschlagu.

Pokud chcete sportovce podpořit, nebo si udělat pěkné fotky, přijďte včas. Závod je natolik rychlý, že během chvíle jsou plavci na druhém břehu a už peláší směrem do Německa.

Foto: archiv pořadatelů

Štítky Crosstriathlon tří zemí, Horní Planá, plavání, cyklistika, běh, Vodní nádrž Lipno, Jiří Hůlka, Německo, Wegscheid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Lipna dnes startuje mezinárodní crosstriathlon  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.