Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Malého jezu závodily celé rodiny s kočárky

Minulý týden v neděli přesně v 15 hodin na celkem čtyřiceti místech po celé České republice odstartoval již třetí ročník Závodů kočárků ve sportovní chůzi.

Měření sil v Českých Budějovicích zorganizovaly pod záštitou primátora města a patronátem herečky Lenky Krčkové vůbec poprvé lektorky strolleringu Alice Stifterová a Veronika Sípalová spolu se zakladatelkou neziskové organizace Rodiče v akci o.p.s. Evou Kačerovou.

Podstatou samotných závodů byla chůze s kočárkem na 100 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Zcela záměrně byl kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce Strolleringu®, oblíbeného sportovního programu pro ženy po šestinedělí.

V neděli na Malém jezu soutěžilo celkem 34 kočárků ve čtyřech soutěžních kategoriích - maminky, tatínkové, celé rodiny a prarodiče a další příbuzní. Pro vítěze byly připraveny hodnotné ceny od celorepublikových i regionálních sponzorů. Vítězové dvou hlavních kategorií obdrželi poukazy na zapůjčení vozů na víkend zdarma.

Součástí závodu byl také bohatý doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, pro děti. Celou akcí provázelo rádio Kiss Jižní Čechy.

Výtěžek ze startovného ze všech závodů po celé republice poputoval na účet neziskové organizace Centrum Paraple o.p.s. České Budějovice mají tedy svou premiéru úspěšně za sebou.

Napsala Alice Stifterová

Štítky kočárek, Česko, České Budějovice, Centrum Paraple

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Malého jezu závodily celé rodiny s kočárky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.