Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V džungli brazilského jiu-jitsu

Kdo uplynulou sobotu zavítal do maďarské hlavní metropole Budapešti, mohl se v průběhu dne podívat na kvalitní sportovní výkony při 7. mezinárodním ročníku evropského turnaje v brazilském jiu-jitsu Hungarian Open 2012, kterého se zúčastnili i českobudějovičtí bojovníci.

Od dopoledne až do pozdních nočních hodin v tamní sportovní hale probíhaly zápasy jednotlivých dovednostních a váhových kategorií. K vidění byly nejen zápasy mužů, ale i žen, které si ve své obratnosti a dovednosti s muži nic nezadaly.

V mezinárodní konkurenci nesmazatelnou stopu zanechali i bojovníci českobudějovického oddílu Jungle BJJ České Budějovice, které při zápasech zkušenými radami podporoval trenér Robert Keňo, vedoucí jejich pravidelné tréninky v českobudějovickém Fight Clubu.

K jednotlivým zápasům v lehčích váhových kategoriích nastoupili Pavel Kříha a Jiří Werner (oba bílý pás). Ačkoli prvně jmenovaný ještě 30 vteřin před koncem vedl, svůj duel nakonec na body ztratil, přesto bojoval při svém úplně prvním zápasu v bjj velmi dobře.

Stejně tak dobře si počínal i Jiří Werner, který rovněž svůj první zápas prohrál vzdáním se ne zcela v bílých pásech povoleného heel hooku (páka na kotník).

V těžších kategoriích pak nastoupil Ivo Hoffman (bílý pás), jenž oba dva své zápasy přes vysoké nasazení nakonec prohrál vzdáním před limitem. A Jan Bartoška (bílý pás, váha nad 100 kg), který přestože první zápas ve své váhové kategorii prohrál vzdáním se choku (škrcení), v kategorii open si pak připsal jedno vítězství a jednu prohru na body.

Nejpříjemnějším překvapením byla účast Petra Kováře (bílý pás, váha do 94 kg), kterému se podařilo v zápasech zvítězit jak na body, tak před limitem, když využil soupeřova drobného zaváhání a nasadil mu arm bar (páku na ruku). Ten dotáhl ke zdárnému konci, a jeho rivalovi nezbylo nic jiného, než že musel vzdát.

Jeho cestu při boji o postup do finále zastavil až pozdější vítěz této kategorie, Robert Matusik, a tak si Petr Kovář z maďarské Budapešti při svém úplně prvním závodu v bjj odvezl nádhernou bronzovou medaili.

Celkový úspěch akademie Jungle BJJ podtrhli bojovníci z pražského klubu Eldar se ziskem dvou stříbrných medailí v kategorii modrých pásů ve váze do 100 kilogramů i open a také Andrej Galanda se ziskem bronzové medaile v kategorii fialových pásů ve váze do 75 kilogramů.

Ve stejné váze a pásu jako Eldar uspěl další bojovník, tentokrát z opavského klubu Jungle BJJ, Bronislav Stříž, když získal bronzovou medaili.

Závody se pro Jungle BJJ vydařily na všech fontách - nasbírané cenné zkušenosti ze závodu, které pro většinu českobudějovických bojovníků byly zápasy prvními, úspěch v podobě bronzové medaile Petra Kováře a hlavně s průběhem závodů spokojený trenér Robert Keňo.

Můžeme se tak již nyní těšit, jak naši bojovníci uspějí na dalších nadcházejících závodech. Ossssssss

Kompletní výsledky Brazilian Jiu-Jitsu Hungary Open 2012 najdete tady.

Napsal a foto Petr “Lynxxi” Pavliska

Brazilian Jiu-Jitsu Hungarian Open 2012

Úterý, 20. listopadu 2012, 19:45

Brazilian Jiu-Jitsu Hungarian Open 2012
Brazilian Jiu-Jitsu Hungarian Open 2012

Štítky Brazilian Jiu-Jitsu Hungary Open 2012, jiu-jitsu, Budepešť, Maďarsko, džú-džucu, Budapešť, bronzová medaile, váhová kategorie, Klub rváčů, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V džungli brazilského jiu-jitsu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.