Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zlatá sklizeň pokračuje, naše barvy zářily i v neděli

Po sobotních zlatých žních na světovém šampionátu juniorských a veteránských raftařů, který hostil budějcký vodácký areál Lídy Polesné v Českém Vrbném, přišla na řadu poslední disciplína, která završila program budějcké části mistrovství světa.

Podle pravidel mezinárodní raftové federace čekaly na posádky dvě jízdy, z nichž se započítala ta lepší. Pořadí závodníků určilo bodové ohodnocení z předchozích disciplín, tedy jak sprintu, tak i head to head. Češi do té doby vedli ve všech kategoriích, a tak se vydali do koryta kanálu jako poslední.

První startující kategorií byly juniorky. Děvčata z posádky TR Envy si vybudovala v první jízdě velký náskok, který stačil na všechny, kromě posádky z Ruska. Ta sice v první jízdě chybovala, ale druhou zajela čistě a nedala Češkám šanci.

Po závodu juniorek se na vlny Vltavy vrhli junioři, kteří se svou famózní formou zajeli první jízdu téměř perfektně s jediným šťouchem. Dojeli tak do cíle s náskokem 27 vteřin.

Největším ohrožením byla posádka Italů na konečném druhém místě. Ta zajela obě jízdy bez jediné padesátisekundové penalizace, ale i přes to na suverénní TR Envy Hanace nestačila. Jihočeští kluci si dojeli pro svůj třetí titul mistrů světa a už se těší na poslední výzvu - dlouhý sjezd a celkový titul mistrů světa v raftingu juniorů.

Kategorie juniorů bojovala o každou vteřinu, což se ale nedalo říct o posádkách veteránů. Nekompromisní dominance Čechů byla znát na každé brance a finální časy byly neskutečné. Veteránky nadělily svým soupeřkám v cíli 260 vteřin a v pohodě si dojely pro další zlato.

A v kategorii veteránů to bylo obdobné. S časem 151,07, mimochodem jen o půl vteřiny pomalejším, než čas našich juniorů, protnula cílovou „pásku“ posádka TR Envy Extreme Team. Druzí Rusové se do cíle dostali s časem přes 400 vteřin a nadvládla Čechů dále pokračovala.

Závodníci se pomalu začínají loučit s areálem Lídy Polesné a připravují se na přesun do Vyššího Brodu. Tam se dostanou zítra odpoledne, aby večer stihli trénink a zabojovali v úterním závodě o poslední možné úspěchy na tomto šampionátu.

Nic není ještě rozhodnuto, dlouhý sjezd je nejlépe bodovaný (400 bodů za vítězství), takže pořadí se ještě může změnit.

Všechny nyní ještě čeká slavnostní ceremoniál a poté afterpárty oslavující úspěchy všech zemí a sportovců.

Průběžné pořadí posádek

Junioři - muži: 1. Česká republika (600 bodů), 2. Brazílie (471), 3. Itálie (463)

Junioři - ženy: 1. Česká republika (564), 2. Rusko (537), 3. Brazílie (501)

Veteráni - muži: 1. Česká republika (600), 2. Rusko (528), 3. Litva (474)

Veteráni - ženy: 1. Česká republika (600), 2. Rusko (528)

ČTĚTE TAKÉ: Češi během prvního dne šampionátu vyhráli osm zlatých!

Autoři

Štítky mistrovství světa, rafting, junioři, veteráni, České Vrbné, České Budějovice, areál Lídy Polesné, kanál, Rusko, Česko, Brazílie, Itálie, Litva, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatá sklizeň pokračuje, naše barvy zářily i v neděli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.