Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2017: Je to smutný den pro každého sociálního demokrata, konstatovala jihočeská ČSSD

Sociální demokracie utrpěla políček, je třeba vzít tento výsledek v potaz a zamyslet se, co dál, uvedl ve volebním štábu Milan Chovanec, úřadující předseda ČSSD. Tento vítěz minulých sněmovních voleb teď prožil doslova volební sešup. Strana získala při právě skončených volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pouhých 7,27 procent a skončila až na šestém místě.

ČSSD chce nyní zpracovat analýzu, ve které zhodnotí příčiny volebního propadáku. Její vedení zatím rezignovat odmítá. I přes volební debakl tak zůstane vedení ČSSD zřejmě až do jarního sjezdu strany.

Celorepublikový volební výsledek ČSSD kopíruje i přízeň či spíše nepřízeň voličů v jižních Čechách. Nikomu z jihočeských demokratů nebylo po sečtení hlasů do řeči. „Krajské vedení ČSSD děkuje všem voličům, kteří v parlamentních volbách volili v Jihočeském kraji sociální demokracii. Jejich hlasy ale tentokrát nestačily ani na vítězství, na jaké byla jihočeská ČSSD zvyklá v uplynulých letech, ani na přijatelný a obhajitelný volební výsledek," uvádí ve svém tiskovém prohlášení vedení jihočeské ČSSD.

Jihočeští sociální demokraté dále konstatují, že dnešní den je pro ně nejčernějším v moderní historii ČSSD. „Je to smutný den pro každého sociálního demokrata. ČSSD ale nepatří na dno politického spektra, kam ji bohužel tyto volby poslaly. Je to pro nás velké varování a důrazná zpětná vazba od našich tradičních voličů a sympatizantů. Čí je to vina, musí zhodnotit členská základna na mimořádném sjezdu ČSSD. Je ale nezpochybnitelné, že prvotní odpovědnost za nejhorší výsledek v historii nese vedení strany, které mělo k dispozici důvěru delegátů sjezdu, vládní angažmá a všechny nástroje k prosazování sociálně demokratického programu a zisku voličské podpory. Jako Jihočeši nemáme žádnou radost z toho, že se naplnila slova, kterými jsme vedení strany již před několika měsíci varovali a upozorňovali na tento možný katastrofický volební výsledek," prohlašuje vedení jihočeské ČSSD. „Věříme ale, že se sociální demokracie dokáže ze svých chyb poučit a získat tak zpět své voliče," uzavírá.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeskou kandidátku ČCSD opouští další čtyři lidé a Hejtmanka Stráská odstoupila z kandidátky ČSSD

Štítky ČSSD, volby, výsledek, volič, sociální demokracie, Milan Chovanec, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, výsledky voleb, Jihočeský kraj, volby do Poslanecké sněmovny PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2017: Je to smutný den pro každého sociálního demokrata, konstatovala jihočeská ČSSD  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.