Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: První den volby prezidenta skončil. Odvolili už i všichni kandidáti, včetně Budějčáka Vratislava Kulhánka

Prvních osm hodin přímé volby prezidenta České republiky dnes, v pátek 12. ledna, ve 22:00 hodin skončilo. Naplnily se předpoklady a voliči měli o volbu hlavy státu vysoký zájem. Podle odhadu volebních komisařů přišlo v první den voleb hlasovat kolem dvou pětin voličů. Zbývající budou mít příležitost ještě zítra, v sobotu 13. ledna.

Během pátku už volili současný prezident Miloš Zeman i všichni jeho vyzyvatelé: Jiří Drahoš, Mirek Topolánek, Michal Horáček, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Petr Hannig, Jiří Hynek i Budějčák Vratislav Kulhánek. Posledně jmenovaný kandidát, který sic většinu života prožil v Českých Budějovic a který o sobě říká, že je kovaný Jihočech, volil v Praze 2.

„Byl jsem v absolutní pohodě. Samotná volba už byla jednoduchá. Náročnější byly tři měsíce před volbami, nejnáročnější poslední měsíc," řekl v pátek večer Budějčák Vratislav Kulhánek.  

Tento kandidát na prezidenta odsoudil l čin přívrženkyně hnutí Femen, která ve volební místnosti přiběhla polonahá s hanlivým nápisem na těle k prezidentovi Miloši Zemanovi. Ženu, kterou je podle ruských a ukrajinských médií šestadvacetiletá Ukrajinka Anželina Diašová, zadržela policie. Podezírá ji z trestného činu výtržnictví. „Tohle k volbám nepatří, natož k těm prezidentským," podotkl čtyřiasedmdesátiletý uchazeč o prezidentské křeslo.

Po noční přestávce se volební místnosti znovu otevřou v sobotu 13. ledna v 8:00 hodin. Prezidenta si budou moci lidé vybírat ještě do 14:00 hodin.

Budějčák Vratislav Kulhánek bude s napětím očekávat výsledky prezidentských voleb ve volebním štábu v Praze.

Štítky volby, prezident, volič, Kulhánek, Česko, Miloš Zeman, Mirek Topolánek, Jiří Drahoš, Michal Horáček, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Petr Hannig, Jiří Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: První den volby prezidenta skončil. Odvolili už i všichni kandidáti, včetně Budějčáka Vratislava Kulhánka  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.