Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2020: Je skvělé, že dostávají v politice důvěru mladí lidé, říká František Talíř

Marshallův plán pro jižní Čechy. S takovým heslem šla do krajských voleb koalice KDU–ČSL a TOP 09. A úspěšně. Od voličů získalo toto spojení přes deset procent hlasů a suverénně tak předběhlo Starosty a Nezávislé, ČSSD nebo Jihočechy 2012. Jak hodnotí výsledek lídr František Talíř, který od lidí získal téměř tři tisíce preferenčních hlasů?

„Z výsledku mám velkou radost, a to z několika důvodů. Jednak proto, že koalice zafungovala. Je to to, co si dneska lidé přejí, i do kraje a věřím, že i do parlamentních voleb, a že je potřeba tímto směrem směrovat i tu koalici celostátní. Další věc je, že mám radost, že se potvrdilo, že tam, kde dostanou mladí lidé důvěru, mají možnost do té politiky aktivně vkročit a aktivně svoji odpovědnost přijmout,“ uvedl František Talíř.

Jedním z dalších důvodů k radosti je podle Talíře také to, že ve volbách neuspělo SPD ani KSČM. „Za mě je to strana, která tady budovala 40 let totality na strachu, a jestli tato strana ztratila svoji životaschopnost, tak jsem za to velmi rád," reagoval na výsledek komunistů na jihu Čech.

„Výsledku ANO se nedivím“

Celkový výsledek voleb na jihu Čech ukazuje, že následná vyjednávání nebudou vůbec jednoduchá. ANO sice zvítězilo, ale rozdíl mezi hnutím a ODS byl velmi malý. Obě strany získaly stejný počet křesel v zastupitelstvu. „Voliči rozdali karty tímto způsobem. Vypovídá to podle mě o tom, že lidé celostátně nejsou přesvědčeni, že premiér Andrej Babiš je manažersky schopným premiérem. Jejich výsledku se nedivím, a gratuluji všem ostatním," komentoval mladý historik.

Kromě celkového výsledku může Talíře těšit také to, že mu voliči na jihu Čech dali necelé tři tisíce preferenčních hlasů. „Já si toho vážím. Vážím si důvěry, kterou jsem od lidí získal. Vnímám to jako o to větší zodpovědnost, dělat skutečně politiku, jako sluhu pro občany Jihočeského kraje. Budu se snažit tuto důvěru nezklamat," uzavřel Talíř.

ČTĚTE TAKÉ: Vše podstatné týkající se voleb na jihu Čech

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky volby, krajské volby, František Talíř, důvěra, politika, koalice, Jihočeský kraj, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL, Česko, Marshallův plán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Je skvělé, že dostávají v politice důvěru mladí lidé, říká František Talíř  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.