Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Náměstkové Vojtko i Klíma míří do Sněmovny. V práci na jihu Čech ale chtějí pokračovat

Jeden je náměstkem budějovického primátora, druhý jihočeského hejtmana. Viktora Vojtka (STAN) a Pavla Klímu (TOP 09) teď navíc voliči poslali do Poslanecké sněmovny. Oba politici proto řešili, jak naložit se svými úvazky.

Viktor Vojtko uspěl ze druhého místa na společné kandidátní listině Pirátů a Starostů. Hned po volbách se proto sešel se svými kolegy z vedení budějovické radnice. „Řekl jsem jim o svém záměru skončit v uvolněné funkci náměstka primátora. To platí a začneme to připravovat, mělo by se to řešit na prosincovém zastupitelstvu,“ reagoval.

Práce na budějovické radnici tím pro něj ale nekončí. „Rád bych dotáhnul některé rozpracované projekty, proto bych měl pokračovat v neuvolněné funkci,“ přidal Vojtko, podle kterého zbývá dořešit, zda bude pokračovat jako radní či náměstek. 

Něco málo přes čtyři hodiny uběhlo od uzavření volebních místností v České republice. Na jihu Čech bylo po šesté hodině večer sečteno sto procent všech okrsků. Vítězem se v Jihočeském kraji stala koalice SPOLU. Na druhém místě skončilo ANO, třetí...

Vojtko chce podle svých slov dotáhnout mimo jiné projekt denního centra pro lidi bez domova. Zařízení má vzniknout nedaleko Pekárenské ulice, město teď čeká na stavební povolení s tím, že by se mohlo stavět příští rok. „Pak tam máme rekonstrukce některých škol či dokončení Autis Centra a samozřejmě se musíme zabývat rozpočtem. Rád bych tyto a další akce dokončil,“ vyjmenoval. 

Pokud by se ukázalo, že funkci na budějovické radnici nedokáže skloubit s tou v Poslanecké sněmovně, tak by situaci podle svých slov řešil přerozdělením svých gescí. 

Klíma se chce v Poslanecké sněmovně věnovat školství

Také uvolněný náměstek hejtmana Pavel Klíma chce pokračovat v práci na krajském úřadě. „Diskutoval jsem o tom s panem hejtmanem Martinem Kubou (ODS) i Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09). Všichni tři jsme se shodli na tom, že se pokusím obě funkce skloubit tak, aby jihočeský náměstek pro školství seděl ve školském výboru, pokud to půjde. S panem hejtmanem jsme se domluvili, že budu pokračovat jako neuvolněný,“ vysvětlil. 

Mnoho lidí uvěřilo příšerným lžím, myslí si Pirátka. Také na jihu Čech uspěli Starostové

Jihočeští Piráti nepošlou do Poslanecké sněmovny žádného zástupce. I na jihu je totiž přeskočili kandidáti Starostů. Podle Zuzany Kudláčkové (Piráti) za to může mimo jiné antikampaň ze strany Andreje Babiše. Budějcká Drbna přináší seznam všech...

Tento scénář je podle něj dává smysl s ohledem na obor, kterému se věnuje. „Kromě jiného teď řešíme s Jihočeskou univerzitou, jak spolupracovat s jednotlivými školami, aby šli budoucí učitele toto povolání skutečně dělat. Intenzivně na tom pracujeme. Věřím, že v Poslanecké sněmovně mohu využít své zkušenosti z kraje,“ dodal Klíma. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Piráti

Štítky volby, poslanecká sněmovna, vojtko, klíma, poslanci, náměstek, budějovice, kraj, Pavel Klíma, Viktor Vojtko, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, TOP 09, Starostové a nezávislí, radnice, Česká pirátská strana, Markéta Pekarová Adamová, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstkové Vojtko i Klíma míří do Sněmovny. V práci na jihu Čech ale chtějí pokračovat  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.