Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

Do senátních voleb v budějovickém obvodu podali přihlášku dva kandidáti

Zatím dva kandidáti podali přihlášku do senátních voleb v obvodu České Budějovice na správní odbor českobudějovické radnice. Protože ještě nebyla dokončena jejich registrace, nelze jména uvést, řekl dnes Libor Trávníček, zástupce vedoucího odboru. Termín na podání přihlášek vyprší 16. července.

Senátorem za českobudějovický volební obvod je Ladislav Faktor (Nezávislý), který nebude v podzimních volbách obhajovat svůj mandát. Rozhodl se tak hlavně kvůli věku. První kolo voleb do třetiny Senátu se pak uskuteční spolu s krajskými volbami 20. a 21. září a případné druhé kolo o týden později.

Kandidaturu do horní komory parlamentu na začátku roku oznámil Juraj Thoma. Bývalého primátora Českých Budějovic nominovalo STAN a hnutí Občané pro Budějovice (HOPB).

V roce 2018 se o místo v Senátu v českobudějovickém obvodu utkalo osm kandidátů. Kromě Faktora to byli Jiří Šesták (HOPB), Miloslav Procházka (tehdy ČSSD), Marie Paukejová (ČSNS), Richard Schötz (KSČM), Ladislav Faktor (Nezávislý), Blanka Jakubcová Sýkorová (PRO zdraví a Sport), Lubomír Pána (SPD) a Štěpán Tampír (Svobodní).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, senát, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do senátních voleb v budějovickém obvodu podali přihlášku dva kandidáti  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.