Čtvrtek, 30. září 2021, 20:00
Na konci prázdnin proběhla tradiční sklizeň žateckého chmele. Chmele, který pro výrobu piva používá také národní pivovar Budějovický Budvar. Jak letošní úroda dopadla? Podle čeho se pozná, že je sklizený chmel kvalitní, a proč používá Budvar zrovna...
Čtvrtek, 10. října 2019, 10:12
Proč se zrovna chmel stal jednou ze základních ingrediencí při vaření piva? Chmel dává pivu především jeho typickou hořkou chuť. Slouží navíc i jako jakýsi „konzervant“ - pivo vařené s chmelem se kazí mnohem méně než pivo vařené bez něj. Odrůd...
Úterý, 5. září 2017, 16:22
Diecézní biskup Vlastimil Kročil požehnal várku Budvaru, ze které pivovar naplní 122 litrových lahví pro papeže Františka. Papeži je předá českobudějovická delegace jako dar při generální audienci 13. prosince. Řekl to sládek Budějovického Budvaru...
Úterý, 29. srpna 2017, 15:42
Sezonní pivní specialitu z čerstvého chmele uvařili v Budějovickém Budvaru. Speciál Bud je z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Chmel byl sklizen jen několik hodin předtím na chmelnici U Splavu na Blšansku. Pivo z čerstvého chmele bude...
Pátek, 2. září 2016, 08:26
Vařit z čerstvých hlávek chmele je pro pivovarníky svátek, který si v Budějovickém Budvaru užili v pondělí 29. srpna. Kdo z technologů mohl, přišel hodit pytel hlávek do kotle jedné ze dvou várek, které lze uvařit jen jedenkrát v roce. Čerstvý chmel...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.