Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor deklasoval Tábor 6:0 a oplatil mu loňskou porážku

Předposlední přípravné utkání mají za sebou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Tentokrát zajížděli k jihočeskému derby do Tábora a byla to jednoznačná záležitost. Tým z krajské metropole zvítězil jednoznačně 6:0.

Na první branku utkání se nečekalo dlouho. Už na začátku třetí minuty se dokázal po Žálčíkově přihrávce prosadit Luboš Rob. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ale žádné větší šance nepřicházely. Zajímavou střelu vyslal v polovině první části Zíb, ale Klestil ji nadvakrát zlikvidoval. Vyrovnat mohl Tábor po akci Kýhose a Vaniše, ale skvělý obranný zákrok předvedl Vráblík.

Ve druhé dvacetiminutovce se do první větší příležitosti dostal Škoda, ale Klestil puk za svá záda nepustil. Druhou branku tak přidal Motor ve 28. minutě. Chybu v rozehrávce táborských hokejistů využil Rok Pajič. Ani ne o minutu později už to bylo o tři branky. Podruhé v zápase se prosadil Luboš Rob, který se trefil v přípravných utkáních už popáté. Kohouti se dostali poté do přečíslení dvou na jednoho, ale skórovat se jim opět nepodařilo. Ještě do konce druhé třetiny se skóre ale přece jenom měnilo. Přesilovou hru využil Tomáš Nouza po pasu od svého parťáka Straky.

Poslední část začaly České Budějovice velkým tlakem a Klestil se musel ohánět. V jednu chvíli se řítili Chovan se Žálčíkem sami na táborského gólmana, ale neuspěli. Na 5:0 pro hosty tak zvýšil v 51. minutě David Kuchejda. Uplynuly čtyři minuty a David Kuchejda se prosadil podruhé. Hrálo se prakticky na jednu branku. Na 7:0 mohl zvýšit Žálčík, ale ve velké šanci neuspěl. Motor ale zápas v klidu dohrál a deklasoval svého soupeře v poměru 6:0.

Poslední přípravné utkání čeká České Budějovice v pátek 2. září, kdy zajíždí na led Mladé Boleslavi. Začátek je naplánovaný na 17:30.

HC Tábor – ČEZ Motor České Budějovice 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Rob (Žálčík), 28. Pajič (Čermák, Květoň), 29. Rob (Květoň), 36. Nouza (Straka), 51. Kuchejda (Babka), 55. Kuchejda (Květoň, Suchánek). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 1785.

HC Tábor: Klestil – Hlaveš, Raiterman, Bouška, Liška, Kanov, Tesař, Heršálek, Dvořák, Havran – Kellner, Kýhos, Vaniš – Kratzer, Matušík, Seidl – Blažek, Pechánek, Březina – Dudák, Novák.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Mucha, Mazanec, Pýcha – Čermák, Pajič, Květoň – Nouza, Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Babka.

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, David Kuchejda, Tábor, Rok Pajič, Tomáš Nouza, HC Škoda Plzeň, HC Tábor, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor deklasoval Tábor 6:0 a oplatil mu loňskou porážku  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.