Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic letos opraví v jižních Čechách čtyři mosty za 65,5 milionu Kč

Ředitelství silnic a dálnic opraví letos v jižních Čechách čtyři mosty, náklady budou 65,5 milionu Kč bez DPH. Budou to mosty u obce Nerestce na Písecku na silnici I/4 vedoucí na Prahu, most v Písku na silnici I/20, most ve Křtěticích na Strakonicku na silnici I/22 a most ve Strážném na silnici I/4. ČTK to dnes řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Opravy dvou mostů plánuje město České Budějovice, zaplatí je z přebytku hospodaření minulých let. Jsou to most v ulici Karla IV., který vede do centra, a most přes Dobrovodský potok v Nádražní ulici. Oba jsou ve špatném stavu. ČTK to řekl náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Z oprav ŘSD bude největší most u obce Nerestce. Silničáři vymění mostní svršek, stavbu i zesílí. Práce za 27,7 milionu bez DPH by měly trvat od března do října. Stav mostu je špatný, ŘSD ho opraví za úplné uzavírky. Objížďky povedou po silnicích I.,II. a III. třídy. Úplná uzavírka bude i při opravě mostu ve Křtěticích, plánované od března do září.

Nejnáročnější z oprav ŘSD bude most v Písku. Musí se přizvednout nosná konstrukce, vyměnit ložiska, obnovit mostní vybavení, příslušenství a sanovat spodní stavba. ŘSD za práce zaplatí 19,4 milionu bez DPH.

Dva mosty opraví českobudějovická radnice. Most v ulici Karla IV., kudy se jezdí do historického centra, potřebuje větší nosnost. "Most není v dobrém technologickém stavu. Hrozí, že se radikálně sníží nosnost a do města budou vpuštěna jen auta s nižší tonáží," řekl Moravec. Investice bude čtyři miliony Kč. Celková oprava je nutná u mostu v Nádražní, který je podle Moravce ve velmi špatném stavu. Tento most převzalo město nedávno do majetku od Jihočeského kraje. Náklady na opravu budou deset milionů." Mosty jsou jedna z investičních priorit," řekl náměstek.

Loni ŘSD opravovalo v jižních Čechách několik mostů na silnicích za 93,4 milionu korun. Byly to mosty v Písku, v Plané u Českých Budějovic, u Doubí na Táborsku na silnici I/32, u Blatné na Strakonicku a u Hořic na Šumavě.

 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky stavby, správa, most, Jihočeský kraj, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Písek, oprava, okres Strakonice, Nerestce, Ivo Moravec, Praha, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic letos opraví v jižních Čechách čtyři mosty za 65,5 milionu Kč  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.