Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeské cyklobusy vyjely 22. června

Po vzájemné dohodě Jihočeského kraje a společnosti GW BUS byl opět zahájen provoz oblíbeného cykloturistického projektu CYKLOTRANS pro sezónu 2019.

V sobotu 22. června vyjely opět po roce na své pravidelné trasy cyklobusy, díky kterým se cyklisté i pěší turisté bez aut a dlouhých přejezdů dostanou do nejatraktivnějších míst Jihočeského kraje. Od června na čtyřech, o hlavních prázdninách na šesti speciálně vybraných autobusových linkách nasadil jihočeský dopravce GW BUS autobusy s cyklovleky. Kvilda, Lipensko, Novohradské hory, Třeboňsko, Česká Kanada. To jsou jen některé z cílových zastávek CYKLOTRANSU. Tento dopravní systém patří mezi klíčové prvky turistické infrastruktury na jihu České republiky. Projekt spolehlivě funguje už sedmnáct let a zvykly si na něj desítky tisíc cestujících, kteří přijíždějí na jih Čech za pěší i cykloturistikou.

Systém těchto linek poskytuje svobodnou volbu cestování. Můžete se z konečné stanice vrátit domů po vlastní ose nebo relaxovat v nedotčené přírodě a využít večerních spojů. Nemusíte se vracet ke svému zaparkovanému autu a můžete tak strávit příjemné dny pouze na kole.

Podrobnosti o provozu cyklobusů včetně jízdního řádu jednotlivých linek jsou k dispozici v informačních centrech a na webových stránkách www.cyklotrans.cz .

Trasy cyklobusů autobusů budou v roce 2019 následující:

Linky v pracovní dny – pouze od 1.7 do 30.8.

  • České Budějovice – Prachatice – Volary – Kvilda (šedá linka)
  • České Budějovice – Český Krumlov – Lipno n.Vlt. – Horní Planá (vltavská linka)

Linky v sobotu od 22.6. do 14.9., V neděli a státem uznaný svátek od 30.6. do 1.9.

  • -          České Budějovice – Prachatice – Vimperk – Kvilda (modrá linka)
  • -          České Budějovice – Český Krumlov –Horní Planá – Volary – Kvilda (červená linka)
  • -          České Budějovice – Český Krumlov – Lipno n.Vlt. – Horní Planá (vltavská linka)
  • -          České Budějovice – Třeboň – J.Hradec – Slavonice  (zelená linka)
  • -          České Budějovice-Trhové Sviny – Nové Hrady – Horní Stropnice – Hojná Voda.  (Novohradská linka)

Největší zájem je o trasy na Lipno n.Vlt. a Vyšší Brod (Vltavská) a dále o zelenou linku do oblasti České Kanady a o linku na Kvildu přes Prachatice a Vimperk. Nejvyužívanější spoje jsou sobotní ve směru z Českých Budějovic.

Pro zajištění spojů dopravního systému  CYKLOTRANS jsou využívány standardní autobusy s obsaditelností 41 cestujících v soupravě s cyklovozíkem na 25 jízdních kol.

K přepravě jsou přijímána všechna jízdní kola, ze kterých musí být odstraněny před nakládkou všechny odnímatelné součásti (brašny, atd. …) a cena jízdního kola je max. 30 tisíc korun. Elektrokola jsou přepravována pouze pokud lze snadno demontovat baterie,  nebo pokud její uložení je vhodné pro přepravu na cyklovozíku.

Přeprava jízdního kola je uskutečňována na cyklovozíku, který je určen k přepravě jízdních kol. Manipulaci při nakládce a vykládce v zastávkách linky zajišťuje průvodce cyklobusu (nakladač).

Jízdné pro osoby se na výše uvedených linkách řídí kilometrickým tarifem, tj. vzdáleností dle jízdního řádu mezi nástupní a výstupní zastávkou. Jízdní kolo je přepravováno za 30 Kč bez ohledu na přepravovanou vzdálenost. Pokud se cestující prokáže ranní jízdenkou, nebo jízdenkou z předchozího dne, z jakéhokoli spoje linek  CYKLOTRANS, má přepravu jízdního kola zdarma.

Tisková zpráva

Štítky Cyklotrans, autobus, cyklisté, jízdní kolo, České Budějovice, Kvilda, GW BUS a.s., Jihočeský kraj, Česko, Česká Kanada, Český Krumlov, Prachatice, Vodní nádrž Lipno

Jihočeské cyklobusy vyjely 22. června  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.