Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Silnice I/3 je u Netřebic neprůjezdná kvůli sesuvu půdy

, aktualizováno 26. května 2020, 19:24

Silnice I/3 z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem je v Netřebicích na Českokrumlovsku neprůjezdná. U mostu, který tam silničáři opravují, se utrhl kus krajnice a sesunula se tam půda. Stalo se to, když stavbou projížděl kamion. Objížďky vedou přes Český Krumlov. Nikomu se nic nestalo.

Podle původních informací se měl most zbortit, mluvčí ŘSD Jan Rýdl to později vyvrátil. Uvedl, že stavbou s dopravními omezeními projížděl kamion, jeho řidič najel příliš na kraj a utrhl krajnici. „Nevedlo to ani k nehodě kamionu, ani k dramatické situaci. Nicméně při kontrolním dnu stavby se vedení stavby rozhodlo dočasně uzavřít provoz, krajnici sanovat a poté opět provoz obnovit," řekl Rýdl.

Silničáři most podle policie tři týdny opravovali. Mohla po něm jezdit nákladní auta nad 3,5 tuny. „Došlo k sesuvu půdy, geolog zakázal průjezd všech vozidel," řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Silnice je neprůjezdná pro všechna auta. Délku uzavírky Rýdl nestanovil. „Upřesníme to. Není to nadlouho. Je nám jasné, že je to zatížená trasa," řekl Rýdl.

Objížďka vede ve směru na České Budějovice přes Kaplici a Český Krumlov po silnici I/39. Auta jedoucí od Budějovic pojedou přes Kamenný Újezd do Českého Krumlova, tam po Objížďkové ulici a kolem autobusového nádraží, dál přes Zubčice až ke Kaplici, uvedl Bajcura.

Správa železnic nakrátko preventivně zastavila provoz v blízkosti obce. „V 19:06 jsme provoz Velešín - Kaplice obnovili, protože to nemá vliv na železniční dopravu. Prověřili jsme to," řekla mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

Autoři

Štítky ČR, Rakousko, silnice, doprava, most, Jihočeský, FOTO, GRAFIKA, půda, Netřebice, České Budějovice, Český Krumlov, okres Český Krumlov, Ředitelství silnic a dálnic, Kaplice, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice I/3 je u Netřebic neprůjezdná kvůli sesuvu půdy  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.