Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zítra padnou jedny z posledních omezení, nebudou povinné roušky a hospody se vrátí do normálního režimu

Od zítřejšího dne se většina České republiky vrátí do normálního režimu před koronavirem. Hospody, restaurace, bary a diskotéky budou mít otevírací domu bez omezení. Lidé také budou moci odložit roušky, které budou povinné pouze ve zdravotních a sociálních zařízeních.

Pro restaurace, hospody a kavárny přestane úderem dnešní půlnoci platit zákaz nočního provozu. Lidé si také budou moci konečně vychutnat jídlo v kině. Stravovací zařízení byla kvůli zamezení šíření koronaviru zavřena od 14. března a postupně se jejich provozy otevíraly od 11. května. Nyní se ve většině Česka vrátí do stavu před koronavirovou pandemií.

Do ulic Budějc se po třech měsících také vrátí noční linky. U řidiče si ale jízdenku zatím nekoupíme. „Řidiče a řidičky chceme pochopitelně ochránit i v čase rozvolňování opatření, protože by bez nich byla ochromena celá MHD,“ popsal náměstek primátora Viktor Lavička.

Noční linky by se měly znovu vrátit do ulic, zákaz prodeje jízdenek u řidiče zatím bude platit

Už příští týden ve středu by se do ulic Budějc měly vrátit noční linky, které přestaly jezdit kvůli epidemii koronaviru v polovině března. V platnosti by měl ale stále zůstat zákaz prodeje jízdenek u řidičů.

Rozvolňování opatření se ale zatím netýká Prahy a Moravskoslezského kraje. V hlavním městě zůstává v platnosti povinnost mít zakrytá ústa a nos vedle zdravotnických a sociálních zařízeních také při vnitřních hromadných akcí nad 100 lidí a v metru. 

Také v Moravskoslezském kraji musí mít roušky účastníci vnitřních hromadných akcích nad 100 lidí a také ti, kteří pracují ve službách péče o tělo v bližším kontaktu než 1,5 metru od klienta. Týká se to například kadeřnictví nebo kosmetických a masérských služeb.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj ČTK

Štítky opatření, Česká republika, vláda, roušky, koronavir, rouška, hospoda, Česko, Moravskoslezský kraj, České Budějovice, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, restaurace, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra padnou jedny z posledních omezení, nebudou povinné roušky a hospody se vrátí do normálního režimu  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.