Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský kraj pomůže zoologickým zahradám v regionu, přispěje částkou 400 tisíc korun

Organizace, které vlastní licenci zoologických zahrad, se dočkají finanční pomoci od kraje. Mohou tak pokrýt ztrátu za vstupné vzniklou kvůli koronaviru. Celkem čtyři sta tisíc si mezi sebe rovným dílem rozdělí Nadace Tomistoma, která provozuje krokodýlí zoo v Protivíně, Park exotických zvířat pro zoo Dvorec, Zoologická zahrada Tábor a ZOO JH se sídlem v Horní Pěně.

„Již koncem května jsme u provozovatelů těchto čtyř zoologických zahrad zjišťovali, jak vysoko odhadují ztráty ze vstupného, a nabídli jim částečnou finanční kompenzaci,“ vysvětlil náměstek hejtmanky pro oblast kultury Pavel Hroch. Nejvýše podle něj svou ztrátu vyčíslila protivínská zoo, které na vstupném chybí částka 1 707 218 korun. Druhá v pořadí je zoo v Táboře s částkou 1 197 674 korun, třetí pak zoo v Horní Pěně, které chybí rovný milion. Na 730 tisíc vyčíslila svou ztrátu zoo Dvorec.    

Ztráty zahradám vznikly kvůli pandemii koronaviru a vládním opatřením. Hlavní sezona byla zahájena se zpožděním a s omezeným počtem návštěvníků. Neuskutečnily se ani žádné školní výlety a odborné přednášky ve vzdělávacích zařízeních. 


Akce se netýká Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou, která je Jihočeským krajem přímo zřizována, ani zoologických zahrad, které nevlastní potřebnou licenci. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihočeský kraj, finanční pomoc, koronavir, zoo, zoologická zahrada, Horní Pěna, Zoologická zahrada Tábor-Větrovy, ZOO Dvorec, Nadace Tomistoma, Protivín, Pavel Hroch, pandemie covidu-19, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj pomůže zoologickým zahradám v regionu, přispěje částkou 400 tisíc korun  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.