Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

ŘSD začalo kácet nebezpečné stromy kolem silnic. Místo toho vysadí přes tisíc nových

Ředitelství silnic a dálnic začalo v minulém týdnu kácet stromy okolo silnic prvních tříd. Jde především o stromy, které jsou ve špatném stavu a během zimy by mohly ohrožovat bezpečnost na silnicích. Celkem bude pokáceno přes 500 stromů, místo kterých ŘSD vysadí přes 1000 nových kusů.

Ředitelství silnic a dálnic začalo s takzvaným bezpečnostním kácením minulý týden. „Vybrané stromy jsou v bezprostřední blízkosti vozovek. Některé z dřevin jsou již ve špatném stavu a v nadcházejícím zimním období by mohly ohrožovat bezpečnost na silnicích,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

V Jihočeském kraji bude celkem pokáceno 533 stromů, nejvíce na Českobudějovicku a Českokrumlovsku. Práce vyjdou na 2,62 milionu korun a provádí je firma Gabriel. Hotovo by mělo být do 20. prosince.

Aby ale stromy jen neubývaly, rozhodlo se ŘSD, že téměř dvojnásobek stromů nechá vysadit. „V souvislosti s kácením vzrostlých stromů byla již vystoužena zakázka na výsadbu stromů nových, která by měla začít na jaře příštího roku. Postupně bude vysázeno 1033 stromů, a to jak v okolí silnic, tak v katastrech jednotlivých obcí,“ dodal Koloušek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, stromy, kácení, strom, silnice, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začalo kácet nebezpečné stromy kolem silnic. Místo toho vysadí přes tisíc nových  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.