Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Očkování má v příštím týdnu podstoupit 19 tisíc Jihočechů

Očkování proti koronaviru na jihu Čech by mělo v příštím týdnu podstoupit 19 tisíc lidí. Jedná se o nejvyšší týdenní počet v regionu. Nárůst v očkování způsobil fakt, že kraj obdrží výrazně více dávek vakcín. ČTK to řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

„Je to tím, že Pfizer navýšil dodávku pro Českou republiku a přibyla také Moderna, kterou jsme minulý týden neměli," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba. Dodal, že na jih Čech by v příštích dnech mělo dorazit 12 870 dávek od společnosti Pfizer, 3400 dávek Moderny a 3100 od firmy Astra Zeneca. Doposud kraj na týden obdržel vždy v součtu zhruba 7000 dávek.

„Protože v příštím týdnu nemusíme naštěstí moc přeočkovávat druhé dávky, můžeme naočkovat první dávkou dalších přibližně 19 tisíc Jihočechů," uvedl Kuba. Dodal, že největší část z objemu vakcíny zamíří k seniorům nad 70 let. „Tuto nejvíce zranitelnou skupinu chceme mít co nejdříve chráněnou. Strašně to pomůže nejen těm seniorům, ale i nám všem v odlehčení nemocnic," uvedl Kuba.

Dodal, že očkování bude nadále pokračovat i mezi pedagogy. Kuba uvedl, že v regionu nabídlo pomoc s očkováním 230 praktických lékařů. Podle něj je problém v tom, že zatím je nedostatek dávek od firmy AstraZeneca. Její vakcína je vzhledem k vlastnostem nejvhodnější pro praktické lékaře. „Není to chyba ani praktiků, ani kraje, není to způsobeno tím, že bychom nekomunikovali. Ale zatím je vakcíny AstraZeneca prostě málo. Věřím, že se to časem určitě zlepší," uvedl hejtman.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, Martin Kuba, očkování, vakcína, Česko, ODS, AstraZeneca, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování má v příštím týdnu podstoupit 19 tisíc Jihočechů  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.