Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

ŘSD začne opravovat obchvat Velešína. Práce na několik měsíců omezí dopravu

Už příští týden začne Ředitelství silnic a dálnic opravovat silnici I/3 na obchvatu Velešína. Během prací bude opravena jak silnice, tak i křižovatka. Práce potrvají až do poloviny roku a výrazně omezí provoz na opravované komunikaci. Zhruba měsíc bude úsek kompletně uzavřený.

Práce na silnici I/3 začnou už v úterý 6. dubna a potrvají několik měsíců. Ředitelství silnic a dálnic v tomto termínu naplánovalo souběžně dvě akce. V rámci první bude opravena komunikace od křižovatky silnice I/3 a II/155 v Holkově až po čerpací stanici Benzina směrem na Dolní Dvořiště. „Během oprav dojde k výměně stávajícího krytu vozovky a opravě propustku. Dále budou po obou stranách silnice vyčištěny příkopy a obnoveny nezpevněné krajnice,“ popsal mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Oprava 3,1 kilometru dlouhého úseku vyjde na 27,7 milionu korun bez DPH. S dokončením počítá ŘSD do poloviny června.

Druhou akcí bude stavba nové křižovatky, která nahradí původní nevyhovující křižovatku. „Stávající řešení je již dnes z dopravného hlediska nevyhovující. Chybí zde přidatné pruhy pro levé odbočení ve směru České Budějovice – Velešín a křižovatka má také nevhodný úhel křížení,“ popsal Koloušek. Práce za 22,2 milionu korun mají být hotové na konci léta.

Dopravní omezení

Během prací musí řidiči počítat s dopravním omezením. Od 6. do 18. dubna bude opravovaný úsek částečně průjezdný, poté dojde ale k úplné uzavírce, která potrvá až do 18. května. Doprava bude vedena po objízdné trase přes Velešín.

„Od 19. května pak budou stavební práce opět probíhat po polovinách a už není plánovaná úplná uzavírka komunikace. Nákladní vozidla budou muset po celou dobu provádění stavebních úprav využívat objízdné trasy přes Český Krumlov,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Velešín, uzavírka, silnice, Benzina, Holkov, Dolní Dvořiště, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne opravovat obchvat Velešína. Práce na několik měsíců omezí dopravu  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.