Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Myslete na prevenci. Nechte se otestovat zdarma a anonymně na HIV, žloutenku nebo syfilis

PR článek

Prevence HIV je důležitá, přijďte se otestovat. Bez objednání předem, anonymně, diskrétně a zdarma. Výsledek se dozvíte do 15 minut. Nezisková organizace PREVENT 99 nabídne screeningové testování pro veřejnost, a to nejen na HIV, ale také na hepatitidu B a C a syfilis. Testování se uskuteční 15.6. od 13:00 do 17:00 v Českých Budějovicích na Sokolském ostrově.

Zájemci o testování se nemusejí předem objednávat. Stačí, když přijdou v daný čas na danou adresu. U sanitky potkají pracovníky terénního programu Jihočeský streetwork PREVENT. Samotný test budou provádět zdravotníci z kapilární krve, tedy píchnutím do prstu.

Přijďte se otestovat nebo jen informovat. Onemocnění kromě syfilis nemá žádné specifické příznaky, laik je proto nemusí rozpoznat. Za přenosem může stát nechráněný pohlavní styk, ale také nesterilní tetování nebo piercing.

„Při včasném podchycení onemocnění lze předejít zdravotním komplikacím a nevědomému šíření,“ říká vedoucí Jihočeského streetworku PREVENT Bc. Tomáš Antoňů a připomíná, že na řadu z těchto onemocnění existuje účinná léčba.

Testování pro veřejnost zajišťuje Česká společnost AIDS pomoc ve spolupráci s neziskovou organizací PREVENT 99.

PREVENT 99 působí v Jihočeském kraji už více než 20 let. Hlavní zaměření organizace spočívá v práci s dětmi a mládeží, vzdělávacích aktivit a v oboru adiktologie. Od roku 2013 zaměřuje svoji činnost také na podporu pěstounských rodin a rozvíjí práci s dobrovolníky.

PREVENT 99 můžete sledovat na Instagramu a Facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky prevence, HIV, žloutenka, syfilis, Jihočeský streetwork PREVENT, Prevent 99, České Budějovice, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslete na prevenci. Nechte se otestovat zdarma a anonymně na HIV, žloutenku nebo syfilis  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.