Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Boj o finále vrcholí. V sobotu hostí Sokol Hluboká baseballisty Tempa Praha

O víkendu se baseballisté Sokola Hluboká utkají v předposledním čtvrtém kole TOP 6 Extraligy s hráči Tempa Praha o postup do finálové čtyřky. Nyní jde skutečně o každý bod a čeká nás skvělý baseball.

Tempu zatím patří v TOP 6 čtvrté místo s pěti vítězstvími z devíti utkání, Sokol je o bod pátý se čtyřmi body a pěti prohrami. Čeká nás tedy přímý souboj o čtvrtou postupovou příčku do finálové čtyřky, z níž vzejde budoucí mistr České republiky. A pokud chce hrát Sokol o titul, musí proti Tempu nutně bodovat. Ve vzájemné sérii v základní části dokázal Sokol jako nováček Extraligy Tempo třikrát porazit 2:1, 6:1 a 8:5, ale první tři kola nadstavby ukázala, že TOP 6 je úplně jiná soutěž než základní část. Řada týmů posílila o importy a tlačenice o finálovou čtyřku je nesmírně vyrovnaná. 

První dvě utkání série sehraje Sokol doma ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké v sobotu 24. července. První utkání začínají ve 13. hodin, jako startér se na nadhozu po rekonvalescenci představí Jan Novák. Druhé je plánováno na 16. hodinu nebo podle konce utkání prvního a startovat ho bude nadhazovač minulého kola Billy Parsons. V neděli se série přesouvá do Prahy, kde utkání začíná na stadionu Tempy ve 13. hodin a jako startér Sokola se představí Wesley Roemer.

Všechna utkání budou streamována. O komentář z Hluboké se postarají Milan Mařík a Jan Kolář. Přenosy můžete sledovat na webech pořádajících týmů nebo na webu České baseballové asociace. Sobotní utkání z Hluboké přenáší i TELEVIZE JIŽNÍ ČECHY. Ale nejkrásnější zážitek je ten přímý, naživo, a pro diváky jsou proto na Hluboké připraveny dvě tribuny.       

A na povzbuzenou před rozhodujícími boji krásná zpráva z redakce webu Milujeme-baseball.cz, která ve spolupráci s Českou baseballovou asociací vybírala nejlepší sestavu měsíce června. Nejlepším pálkařem června se stal jednoznačně náš Martin Mužík, který odpálil šestnáct hitů, v nich trefil tři homeruny a stáhl deset doběhů! A k tomu tvrdě pracuje pro tým jako catcher. Druhým zástupcem v jedenáctce měsíce je Kamil Miranda za svou obrannou práci na své oblíbené třetí metě.  Gratulujeme, chlapci! Náš příští soupeř Tempo Praha má ale v sestavě června Marka Minaříka mezi nadhazovači s ERA 0.64 za 14 směn bez hitu, Michala Zelenku za práci na první metě a Matěje Bužgu ve středním poli. Více zástupců měli v sestavě měsíce brněnští Draci (4) a dva i ostravští Arrows.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, zápas, Praha, Hluboké, Česko, Česká baseballová asociace, Arrows, Marek Minařík, Michal Zelenka, Jan Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o finále vrcholí. V sobotu hostí Sokol Hluboká baseballisty Tempa Praha  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.