Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vzniká první esport klub v Budějcích a první akcí bude sledování finále League of Legends v Žižkárně

PR článek

Projekt založit klub E-spot vzniknul v hlavách dvou kamarádů Tomáše a Dana. Oba rádi hrají nejen počítačové hry, konkrétně League of Legend, ale také s oblibou sledují zápasy profesionálních hráčů esportu. V Českých Budějovicích by rádi vytvořili místo, kde se bude moci tato komunita scházet a společně sledovat zápasy. Posedět, dát si něco dobrého k jídlu nebo si vychutnat skvělou kávu. Projekt odstartuje první akcí v sobotu 6. 11. 2021 v Žížkárně, kde bude možné živě sledovat finále MS v League of Legends z Islandu. Kluci mají velké plány a touto akcí to rozhodně nekončí.

Startovací akcí E-spotu bude živé promítání finále mistrovství světa v League of Legend známého jako Worlds 2021. To se uskuteční 6. listopadu 2021 v Reykjavíku na Islandu. Minulý šampionát sledovalo více než 40 miliónů diváků po celém světě a Vy se k nim letos můžete připojit v prostorách bývalých Žižkových kasáren, kde se nachází kulturně-kreativní prostor Žižkárna.  

Brány Žižkárny se otevřou v cca 10:30. V 11:00 bude začínat přímý přenos z Reykjavíku, kdy se diváci mohou těšit na předzápasové studio, které je vždy plné zajímavých informací o Worlds. Samotný turnaj startuje v 13:00 slavnostním zahájením finálového turnaje. Celý den bude probíhat promítání jednotlivých zápasů, které bude zakončeno velkým finále. Během celého dne bude zajištěno občerstvení. Těšit se můžete na výborný domácí hovězí guláš nebo zapečené bagety. Pro návštěvníky bude zajištěna i luxusní káva ze speciálního kávovaru. Lístky na akci můžete zakoupit na webových stránkách E-spotu.

„Chceme vytvořit místo s jedinečnou atmosférou“

Za projektem stojí dva dlouholetí kamarádi Tomáš Čenec a Dan Fencl. Sportovci a gameři, které mimo jiné spojuje nadšení do e-sportu. Kluci prozradili, že myšlenka na rozjetí klubu přišla již před několika lety. „Nápad vznikl, kdy jsme se chtěli kouknout na finále Worlds, ale mimo koukání na televizi u někoho doma, nebylo místo, kde bychom mohli zápasy sledovat a dát si u toho pivko. Po Budějovicích funguje spousta sportbarů, ale nikde Vám nepustí zápas e-sportu. Před pár měsíci jsme se po delší době opět sešli, jelikož jsme byli oba pracovně i soukromě vytížení a nebylo tolik příležitostí na společné aktivity. Debata nás zavedla zpět k naší myšlence založení hospody nebo baru pro fanoušky e-sportu. Po pár hodinách fantazírování a hypotetického plánování začal mít projekt vážnější obrysy. Aby nezůstalo klasicky jen u fantazírování, tak jsme druhý den začali hledat prostory a oslovili p. Mádla z Žižkárny, který nám pro jednorázovou akci propůjčil prostory. Následně se nám podařilo navázat několik zajímavých spoluprací, za které chceme našim partnerům poděkovat.“

Promítáním finále Words 2021 projekt rozhodně neskončí. Následovat budou další akce s cílem vytvořit místo pro tuto komunitu, která bude mít své pevné místo v Českých Budějovicích, kde se bude moci pravidelně scházet. V Žižkárně se jedná o jednorázovou akci, jejímž cílem je odstartovat fungování E-spotu a setkat se s lidmi. Už teď kluci shání prostory, kde by mohl klub fungovat. „Chceme vytvořit místo s jedinečnou atmosférou, kde se budou fanoušci cítit dobře a najdou tu vše, co budou potřebovat. Už teď máme vizi, jak by takovéto místo mělo vypadat. Nejprve nás čeká akce v Žižkárně, kde jistě také dokážeme vytvořit skvělou atmosféru,“ říká jeden ze zakladatelů E-spotu Tomáš Čenec. Projekt je zaměřen především na hru League of Legend, ale v budoucnu by se zde měly vysílat i živé přenosy z jiných her jako je Counter Strike, DOTA nebo FIFA.  

Více informací o akci v Žižkárně a celém projektu naleznete na webových stánkách E-spotu. Projekt můžete také sledovat na facebooku a instagramu, kde se dozvíte vše důležité.

Instagram
FB
Webové stránky Espot

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky esport klub, E-spot, League of Legends, Žižkárna, finále, projekt, České Budějovice, Island, Reykjavík, Instagram, FIFA, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzniká první esport klub v Budějcích a první akcí bude sledování finále League of Legends v Žižkárně  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.