Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž si myslel, že po něm pátrá policie. Místo toho u něj našli falešné doklady

Z padělání dokladů je podezřelý třicetiletý cizinec, kterého od minulého týdne vyšetřují jihočeští policisté. Muž přitom sám přišel na policejní služebnu v domnění, že je po něm vyhlášeno pátrání. Během kontroly se ale ukázalo, že místo pátrání bude muset vysvětlovat falešné doklady.

Případem se zabývají specialisté z Odboru cizinecké policie. Na policejní služebnu v Kaplici přišel v polovině ledna třicetiletý cizinec, který se domníval, že je po něm vyhlášeno pátrání. „Místní policisté se lustrací přesvědčili, že po něm nikdo nepátrá, ale při ztotožnění u něj viděli dva občanské průkazy, kdy jeden byl zmíněného občana a druhý někoho jiného, nikoli však ze země odkud pochází," popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Během výslechu zjistili, že se zřejmě jedná o padělky. „Na základě prokázaných skutečností, porovnáním v Schengenském informačním systému a dalšími technickými možnostmi, zahájili policisté ve věci úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání Padělání a pozměnění veřejné listiny a cizinci předali sdělení podezření," uzavřel Bajcura.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, pátrání, falešné doklady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si myslel, že po něm pátrá policie. Místo toho u něj našli falešné doklady  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.