Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Galerii Mariánská je k vidění netradiční výstava Bramborový salát

Vánoce jsou křesťanský svátek, který je dnes však především očekáván prodejci zboží všeho druhu a honem spotřebitelů. Stoly přetékají jídlem a bramborovými saláty a snad i proto si tato výstava vzala bramborový salát do názvu.

Obrazy, sochy a instalace jsou namíchány v neotřelé kompilaci, jenž představí v Českých Budějovicích současná jména českého výtvarného umění. Vánoční i povánoční čas vnáší do našeho života mnoho vizuálního chaosu od klasických betlémů, po blikající světla a invazivního Santa Klause. Jak nejen toto vnímají umělci, uvidíte na výstavě Bramborový salát.

V Galerii Mariánská se představí 16 umělců z různých koutů republiky. K vidění je například socha Michala Gabriela, který je v Budějovicích znám pro své instalace červených koní nebo modrých hadicových postav instalovaných na Malši. Své obrazy představí Michal Novotný alias MICL, Milan Kunc, Roman Franta či Alena Anderlová. Těšit se můžete také na netradičně pojaté sochy andělů od Kryštofa Hoška nebo Radka Nivnického.

Kurátory výstavy jsou Michal Trpák a Lucie Černá. „Přijďte ochutnat očima, unášet se na vlnách příběhů a odnést si netradiční zážitek,“ zve na výstavu Michal Trpák.

Štítky výstava, bramborový salát, socha, Vánoce, Santa Claus, galerie, Michal Trpák, České Budějovice, Michal Gabriel, Michal Malátný, Milan Kunc, Roman Franta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Galerii Mariánská je k vidění netradiční výstava Bramborový salát  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.