Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Skvělý David Gába vychytal kadaňské střelce. Černou kaňkou je ztráta Heřmana

Herní pohoda budějckých hokejistů pokračuje. Vítěznou sérii prodloužil ČEZ Motor ve středečním utkání s Kadaní, když průběžně pátý tým tabulky WSM Ligy porazil v poměru 4:2. Hosté byli střelecky aktivnější, produktivita domácího celku však znamená zisk dalších důležitých bodů, díky kterým se mužstvo trenérů Rosola a Bělohlava i nadále drží mezi těmi nejlepšími.

Ještě než stačil nepříjemný soupeř ze severu Čech na ledě Budvar Arény vystrčit drápky, za pouhých osmnáct sekund motoráci vedli. Chovan nahrál od zadního mantinelu Kolmannovi a jeho střelu na bránu tečoval mimo dosah gólmana Rok Pajič.

Tento stav vydržel do začátku 4. minuty, kdy Křížův nepříliš povedený projektil vyrazil Dvořák pouze k Radku Prokešovi, ten se sice nejprve trefil do tyčky, pak už ale rozvlnil síťku. Jihočeská mise kadaňského brankáře tímto okamžikem skončila.

Náhradník Čech udržel čisté konto pouze necelých deset minut. Pár okamžiků po skončení přesilovky Motoru jím vyražený pokus Žovince přistál na hokejce Roku Pajičovi, jenž si připravil střelu na bekhend a v čase 12:23 rozzářil oči domácích fanoušků potřetí.

Kadaň nehrála pasivně, jenže produktivitu měla mizernou. Největší šanci hostů si vypracoval v 5. minutě Hejcman, Gába ale proti jeho gólovce čaroval. Skvrnou na úvodní třetině bylo odstoupení klíčového budějckého útočníka Martina Heřmana, který opustil arénu a se zlomenou klíční kostí zamířil na operaci do nemocnice. Sezona tak pro něj s největší pravděpodobností skončila...

Neslaná nemastná. Přesně taková byla prostřední část hry z pohledu domácího celku. Kvalita jeho výkonu šla rapidně dolů a žádnou další branku, i přes několik nabídek početní výhody, na své konto Jihočeši nepřidali. Nejblíže ke změně stavu byl v 32. minutě kapitán Straka, když napálil puk do tyčky.

Skóre se mohlo měnit v polovině utkání. Nejprve neproměnil svůj únik, notně ztěžovaný Rohanem, motorácký forvard Babka a vzápětí na druhé straně nájezd proti Gábovi zahodil hostující Hlava. Branková konstrukce zabránila ve 38. minutě k zápisu na listinu střelců Chrpovi, naopak Dominik Vaněk dokázal přihrávku padajícího Šťovíčka minutu a půl před sirénou přetavit ve snížení na 1:3.

Jen co poslední dvacetiminutovka začala, Josef Straka rozhodl. Zkušený matador si dojel na modrou čáru pro kotouč od Suchánka, dostal se před Čecha a přidal čtvrtou branku Českých Budějovic. Korekci skóre málem zařídil ve 47. minutě osamocený Kadlec, i jeho velkou šanci však skvělý Gába vychytal. Středeční duel ideálně nevyšel Nouzovi, jenž si zřejmě zapomněl seřídit mířidla. Potvrdil to v 53. minutě, kdy sám před gólmanem Kadaně ani netrefil branku.

V samém závěru přece jenom chomutovská farma dokázala na nepříznivý vývoj utkání zareagovat, bohužel pro ni už ale bylo příliš pozdě. Čtyřicet šest sekund před koncem rozhodčí nařídil za posunutí branky Suchánkem trestné střílení a Martin Šťovíček ho suverénně svižnou střelou proměnil. Zápas skončil výsledkem 4:2, který znamená sedmou výhru Motoru v řadě za sebou.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Především musím pochválit David Gábu, který nás podržel. I když první třetina skončila díky našim lehkým gólům 3:0, měli jsme pouhých sedm střel na bránu, to je strašně málo. Pak jsme opět přestali kombinovat, střílet a hokej stál s prominutím za ho*no. Na hráče přitom stále tlačíme, aby stříleli ze všech pozic, jinak se góly dávat nedají. Naštěstí jsme byli velice produktivní a zápas jsme dohráli ideálně v náš prospěch.“

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Hodnotit tento zápas je složité. Pro nás to bylo utkání dvou tváří. Nechápu vstupy do třetin, zejména hráče, kteří svým špatným krytím prostoru Budějovicím nabídli takové možnosti. Na jejich domácím ledě je to nehoráznost. Ztratili jsme tím šanci s výsledkem něco udělat a Motoru to jakkoliv znepříjemnit. Šance přitom byly na obou stranách. Zkušenost a suverenita domácích znamená zisk třech bodů.“

Před reprezentační pauzou čeká motoráky už jen sobotní duel v Šumperku. WSM Liga pak bude pokračovat na jihočeském stadionu ve středu 22. prosince v předvánočním mači s Třebíčí.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Pajič (Kolmann, Chovan), 4. Prokeš (Kříž), 13. Pajič (Žovinec, Chovan), 41. Straka (Suchánek) - 39. Vaněk (Šťovíček, Müller), 60. Šťovíček (TS). Rozhodčí: Krob - Kreuzer, Smika. Vyloučení: 6:9. Bez využití. Diváci: 4522.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Kolmann, Kříž, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Babka, Kuchejda - Prokeš, Mikyska, Švihálek - Guman. Trenér Petr Rosol.

SK Kadaň: Dvořák (4. Čech) - Mrázek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Drobný, Rohan, Charousek, Blaha - Veselý, Kaše, Sloboda - Hlava, Hejcman, Kadlec - Vrána, Kverka, Chrpa - Müller, Šťovíček, Vaněk. Trenér Jaroslav Beck.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 32. kole: 1. Kladno (69 bodů), 2. Jihlava (68), 3. MOTOR (62), 4. Slavia (56), 5. Kadaň (49), 6. Litoměřice (49), 7. Přerov (48), 8. Třebíč (48), 9. Ústí nad Labem (44), 10. Prostějov (44), 11. Havířov (41), 12. Benátky nad Jizerou (33), 13. Šumperk (33), 14. Most (28).

Štítky David Gába, Sportovní klub Kadaň, Martin Heřman, Madeta Motor České Budějovice, Petr Rosol, ČEZ, Rok Pajič, Josef Straka, Salith Šumperk, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý David Gába vychytal kadaňské střelce. Černou kaňkou je ztráta Heřmana  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.