Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Motor přišel o plný bodový zisk osmnáct vteřin před koncem. Nakonec bere dva body

Motor měl minulý týden opravdu nabitý zápasy, a proto ho čekala před utkáním s Jestřáby několikadenní pauza. Po většinu zápasu se zdálo, že motorákům pauza prospěla, ale v úplném závěru Jihočeši ztratili takřka vyhraný zápas a rozhodnout musely až samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější Motor.

Utkání začalo vcelku nevýrazně. Ani jeden z týmů si nemohl vypracovat gólovu příležitost a hra se přelývala ze strany na stranu. V úvodu první třetiny měli několik dobrých šancí domácí, které ale pozorný Bláha vždy vynuloval. Především jeho zákrok z dvanácté minuty, kdy skočil do dráhy střely Kejčíka, který měl před sebou prázdnou klec, Jihočechy velice podržel. 

I nadále se hrála vyrovnaná partie a Motor dostal domácí pod tlak až v sedmnácté minutě při přesilové hře. Na gól se však nadále čekalo a změna stavu nepřišla ani v téměř minutové přesilové hře pět na tři, která se v závěru první části naskytla domácímu celku po vyloučení Nouzy a Zíba. 

Do druhé třetiny vstoupili Jihočeši jako úplně jiný tým. Hned po dvaceti pěti vteřinách se mohli radovat po gólu Davida Kuchejdy, který zblízka poslal puk pod horní tyč Hočičkovy branky a otevřel tak skóre. Následně měli několik šancídomácí, ale neujala se ani jedna.

V polovině zápasu mohl navýšit Chovan, který vyřešil střelou přečíslení tři na jednoho, ale jeho pokus vykryl Horčička vyrážečkou. Stav se tak podruhé měnil až ve třicáté páté minutě, kdy David Kuchejda dorazil po Vráblíkově objetí branky puk za Horčičkova záda. Do konce třetiny hrál Motor takticky a dvoubrankové vedení si pohlídal. 

Bleskový rozjezd z nuly na sto ukázal Motor i ve třetí třetině, kdy se po necelé minutě prosadil Josef Mikyska, který využil dobré přihrávky od Žálčíka. Motor měl v úvodu třetí třetiny několik dalších šancí, ale žádná nebyla natolik povedená, aby se Horčička musel obávat propadnutí puku do sítě. 

Vidina čistého konta se budějckému gólmanovi rozplynula v čase 46:00, kdy Jakub Šlahař využil přesilovou hru a z první poslal puk po Luňákově přihrávce do sítě. Místo toho, aby se domácí po vstřelené brance vzchopili, nechali se vyloučit a nabídli tak Motoru několik dalších šancí, z nichž se však neujala ani jedna.

Tříbrankové vedení mohl Motoru navrátit Ladislav Marek, kterého zpoza brány našel Mikyska, ale Horčička stihl včas sklapnout betony a puk udržel. Následně dostal Motor další šanci v podobě přesilové hry, ve které nebezpečně střílel Kolmann, ale ani on skóre nenavýšil. 

Také domácí mohli využít nabídnuté přesilovky ke konci zápasu, ale nedařil se jim přechod do útočného pásma, které motoráci svědomitě bránili a puky rychle vyhazovali. Nakonec se však Jestřábům podařilo zápas zdramatizovat, když v padesáté sedmé minutě ujel sám Matouš Venkrbec, který Bláhu překonal blafákem. 

Po inkasovaném gólu se Jihočeši stáhli a začali jednobrankové vedení bránit. Na konci zápasu to Jestřábi ještě zkusili v šesti bez brankáře, a to se jim vyplatilo. Osmnáct vteřin před koncem protlačil puk za Bláhova záda Marek Drtina, který tak rozhodl o tom, že body se budou dělit.

Prodloužení začal Motor s výhodou jednoho hráče v poli, ale zdálo se, že šok z vyrovnání je opravdu silný. Brzy byl vyloučen Lukáš Květoň, což nahrávalo domácím, za které mohl rozhodnout Luňák, který ale netrefil prázdnou bránu. Oslabení nakonec hosté zvládli a dokonce mohli rozhodnout. Josef Mikyska ale před Horčičkou neuspěl a zápas tak dospěl k samostatným nájezdům.

V prvních třech sériích nájezdů byli úspěšní domácí Augustin a kapitán hostí Josef Straka, který následně ve čtvrté sérii svou druhou nájezdovou trefou rozhodl o bonusovém bodu pro svůj tým.

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice  3:4sn (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 46. Šlahař (Luňák, Drtina), 57. Venkrbec (Illéš), 60. Drtina (Venkrbec, Luňák) – 21. Kuchejda (Nouza), 35. Kuchejda (Vráblík), 41. Mikyska (Žalčík), rozhodující nájezd Straka. Rozhodčí: Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 2413.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Neužil) – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný, Rudl – Luňák, Cetkovský, Venkrbec – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Augustin, Volek – Zadražil, Illéš, Krejčík. Trenér: Kamil Přecechtěl.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Rob, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žalčík, Mikyska, Babka – Marek, Guman, Švihálek.  Trenér Petr Rosol.

 

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Marek Drtina, David Kuchejda, přesilová hra, Josef Straka, LHK Jestřábi Prostějov, Lukáš Květoň, Ladislav Marek, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor přišel o plný bodový zisk osmnáct vteřin před koncem. Nakonec bere dva body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.