Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvougólový Kuchejda rozhodl o vítězství Motoru

Další tři body si připsali hokejisté Motoru v utkání se Šumperkem. Do něho jako jednička nastoupil Petr Kváča a uvedl se čistým kontem. Hlavním strůjcem vítězství byl ale dvougólový David Kuchejda, který se prosadil v první a druhé třetině. České Budějovice tak hlavně díky nim porazily Draky ze Šumperka 2:0.

Začátek zápasu se nesl ve vlažném tempu. První šanci měl Nouza, který šel úplně sám na Zelenku, ale se svým bekhendovým blafákem neuspěl. V desáté minutě se prokličkoval do velké příležitosti Žálčík, ale Zelenka byl opět úspěšnější. I nadále pokračovala hra pouze na jednu branku. Otevřít skóre mohl Pajič, který střílel z otočky do odkryté klece, ale minul. Přesto se v patnácté minutě stav měnil. Straka najel do útočného pásma, poslal na druhou vlnu Nouzovi, který poslal přihrávku před branku na úplně volného Davida Kuchejdu. Tomu stačilo nastavit čepel a poslal Motor do vedení. Rozdílem jedné branky také první třetina skončila.

I ve druhé třetině hrálo pouze jedno mužstvo. Ve 29. minutě nabil Mikyska Zíbovi na modrou čáru, ale jeho střelu Zelenka reflexivně vyrazil. I v další šanci se ocitl českobudějovický bek, ale nedokázal dorazit puk do odkryté klece. Přesto se o minutu později dostali Jihočeši do dvoubrankového vedení. Suchánek na modré přistrčil kotouč na Nouzu, ten poslal dělovku, kterou těsně před Zelenkou tečoval opět David Kuchejda a zvýšil na 2:0. Ve 37. minutě se opřel do puku Suchánek a jeho ránu zastavila až tyč Zelenkovy branky. Ještě ve druhé části mohl navýšit vedení Chovan, ale v dobré možnosti branku vůbec netrefil.

Ve třetí periodě už byla hra vyrovnanější a pár dobrých zákroků si připsal také Kváča, pro kterého to byl debut v mužském A-týmu. Přesto si gólovku připsal opět Motor. Šumperský obránce Drtil ztratil kotouč na útočné modré čáře a do samostatného úniku se rozjel Chovan. Slovenský forvard si ale vylámal zuby na skvěle chytajícím Zelenkovi. Lahůdku pro diváky si na konci připravil Straka s Nouzou. Prvně jmenovaný přehodil branku a Nouza se snažil zakončovat ze vzduchu, ale kotouč minul. Na výsledku nic nezměnila ani závěrečná power play hostů a Motor si tak připsal další tři body za vítězství 2:0.

„Musím mančaft pochválit. Hráli jsme srdnatě. Jiní soupeři tu dostali větší příděl. Donutili jsme Motor hrát naplno. Myslím, že v závěru měli už trošku obavu, tolik nás nenapadali. Nevyužili jsme přesilovky, což je škoda. Nedařilo se nám dostat kotouč do brány. Potřebovali jsme, aby nám tam nějaká střela padla. Skvěle nám zachytal gólman. Pro mě je to čestný výsledek a s výkonem jsem spokojený,“ zhodnotil utkání hostující trenér Milan Mazanec.

„Jsem spokojený. Kluci to odmakali a tlačili se do brány. V první třetině jsme se do ní tlačili málo, ale poté se to zlepšilo. Výborně zachytal šumperský gólman a hlavně díky němu jsme nedali více gólů,“ dodal k utkání trenér domácích Radek Bělohlav.

Další zápas sehrají českobudějovičtí hokejisté ve středu 3. února, kdy zavítají na led Třebíče.

ČEZ Motor Č. Budějovice – Salith Šumperk 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kuchejda (Nouza, Straka), 34. Kuchejda (Nouza, Suchánek). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. Rozhodčí: Krob – Votrubec, Ševic. Diváci: 5928.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žálčík, Mikyska, Babka – Marek, Točík, Švihálek

Salith Šumperk: Zelenka  – Pužič, Drtil, Bažant, Zdráhal, Prokop, Holík, Bail – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Haas, Hlinka, Miškovský – Staněk, Plášek, Hroch – Ostřanský

Štítky Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda, Salith Šumperk, Petr Kváča, ČEZ, SK Horácká Slavia Třebíč, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvougólový Kuchejda rozhodl o vítězství Motoru  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.