Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři jsou v semifinále! Nervydrásající utkání rozhodli v prodloužení

Zápas, na který se bude dlouho vzpomínat. Tak přesně takový se odehrál v úterý v českobudějovické Sportovní hale. Štíři se střetli v rozhodujícím pátém čtvrtfinále s loňským mistrem Sokolem Mukařov. Utkání plné zvratů před vynikající návštěvou rozhodl v prodloužení Jindřich Hrdý. Jihočeši zvítězili 10:9 a můžou se těšit na semifinále.

Duel nezačal pro domácí vůbec dobře. Už ve třetí minutě se Mukařov dostal do vedení. Z volného úderu se pěknou střelou od mantinelu na zadní tyč prosadil Jakub Majer. A bylo ještě hůř. Ve čtvrté minutě zůstal na velkém brankovišti sám Stanislav Zbyněk a přesnou střelou prostřelil Kunsta. O půl minuty později ale domácí snížili. Na Měřičkovu přihrávku si naběhl Lukáš Froněk, který ze vzduchu usměrnil balonek za Bobisuda. O další minutu později předvedli Štíři nádhernou akci. Hejplík zachytil přihrávku hostů na vlastní polovině, vyvezl balonek, poslal ho doleva na Měřičku, který přesným křižným pasem vybídl ke skórování Ondřeje Havelku, jenž neměl problém do téměř prázdné branky vyrovnat. V desáté minutě se ale Pražané opět dostali do vedení. Chybnou rozehrávku domácího obránce využil Šimon Otto. Mukařov se dostal opět do dvoubrankového vedení po krásné střele Tomáše Vaculíka, který poslal míček Kunstovi z otočky pod horní tyč. Hosté dali v první třetině ještě pátou branku. Po chybě na středu hřiště se dostal Mukařov do přečíslení, které gólově zakončil Tomáš Sláma. Přesto přišlo do konce třetiny snížení ze strany domácích. Umístěnou střelou z pravé strany na zadní tyč se prezentoval Lukáš Malý.

V prostřední části začali lépe opět hráči Traverzy Mukařov. Ve 25. minutě se po sérii odražených balonků dostal míček na hokejku Jakuba Majera. Ten tak prostřelil v zápase Kunsta podruhé a vrátil hostům tříbrankové vedení. Po půl hodině hry přišlo snížení. Standardku v blízkosti Bobisudovy branky přetavil v gól Marek Slepička, ačkoliv byl připsán Michaelu Kudláčkovi. Pak přišla důležitá poslední minuta druhé třetiny, ve které se skóre měnilo hned dvakrát. V čase 39:16, po ubráněném oslabení, se po další standardní situaci prosadil Ondřej Havelka. A dvě sekundy před druhou sirénou poslal střelu do horního růžku Michal Měřička. Bylo vyrovnáno a celý zápas začínal prakticky od nuly.

Poprvé se Štíři dostali do vedení ve 47. minutě. Lukáš Malý nabral balonek u pravého mantinelu, přeběhl téměř celou šíři hřiště a další umístěnou střelou vsítil sedmou branku domácích. Jenže v 51. minutě bylo opět srovnáno. Šimon Otto si seběhl na přihrávku z rohu a tvrdou střelou prostřelil Kunsta. Hosté se poté dostali dokonce opět do vedení. Přesilovou hru využit opět Šimon Otto, který tak zkompletoval hattrick. V 57. minutě vedl Mukařov už dokonce opět o dvě branky a s domácími to vypadalo zle. Devátou branku svého týmu vstřelil v další přesilové hře Tomáš Sláma. Jenže přišlo vyloučení i na druhé straně. To potrestal Jindřich Hrdý a Štíři byli opět ve hře. A pětašedesát sekund před koncem vyrovnal střelou z velkého úhlu Lukáš Malý. Šlo se do prodloužení.

Sezonu Mukařova ukončil v čase 62:41 Jindřich Hrdý, který si naběhl na dlouhou přihrávku Malého a tváří v tvář Bobisudovi vstřelil rozhodující branku celé série!

„Na rozhodující utkání jsme se pečlivě připravovali a ještě dopoledne jsme si dali trénink, abychom si zvykli na nový povrch v hale. V úvodu zápasu byla vidět na některých hráčích nervozita a z toho pramenily chyby, které soupeř tvrdě trestal. Díky zkušeným hráčům jsme se ale drželi ve skóre na dostřel a prohrávali maximálně o dvě tři branky. Za stavu 6:6 ve třetí třetině jsme byli jasně lepší a šli jsme za vítězstvím víc než soupeř, což nám dodalo sebevědomí do úplného závěru, když jsme pod tlakem otáčeli stav ze 7:9 na 10:9,“ shrnul nadšený trenér domácích Jiří Kratochvíl.

Celou sérii tak Štíři zvládli nejtěsnějším možným poměrem 3:2. „Byla to skvělá a dramatická série s krásným vyvrcholením a úžasnou diváckou kulisou. Bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát hlavně florbal a byť hráči cloumaly emoce, nepřekročilo to mez fair-play hry. Jsme rádi, že jsme stejně jako vloni v semifinále, ale já bych rád došel ještě o krok dál,“ dodal k celé sérii lodivod domácích.

Svého semifinálového soupeře se Štíři dozvědí ve středu večer, kdy se dohrává poslední série mezi Turnovem a Chomutovem. Ve hře jsou mimo již zmíněné týmy ještě Karlovy Vary a Králův Dvůr. Semifinálová část začíná tuto sobotu. První utkání sehrají Jihočeši na hřišti soupeře, ale v neděli se od 14 hodin představí na domácí palubovce.

FBC Štíři České Budějovice - TJ Sokol Mukařov 10:9p (3:5, 3:1, 3:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Froněk (Měřička), 6. Havelka (Měřička), 15. Malý (Hrdý), 31. Kudláček (Slepička), 40. Havelka (Hejplík), 40. Měřička (Froněk), 47. Malý (Kudláček), 58. Hrdý (Malý), 59. Malý (Staněk), 63. Hrdý (Malý) - 3. Majer (Sláma), 4. Zbyněk, 10. Otto (Sláma), 13. Vaculík (Svatoš), 14. Sláma (Majer), 25. Majer (Vaculík), 51. Otto (Smutný), 55. Otto (Drahorád), 57. Sláma (Smutný). Střely: 47:38. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:2. Diváci: 208. Rozhodčí: Baloun, Šuvada.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Kopačka) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Novotný, Havelka, Zavacký, Měřička, Majner, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček.

TJ Sokol Mukařov: Bobisud (Bína) - Šiman, Drahorád, Piskalík, Vaculík, Sláma, Brus, Zbyněk, Smutný, Majer, Hron, Svatoš, Kášek, Pudich, Noha, Otto, Kalát. 

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky semifinále, Mukařov, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Sláma, Ondřej Havelka, Česká obec sokolská, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři jsou v semifinále! Nervydrásající utkání rozhodli v prodloužení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.