Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějcké volejbalistky obhájily titul pro vítězky první ligy!

Po nepovedeném víkendu v Brně, kdy družstvo VK ČEZ České Budějovice přišlo o první místo v tabulce, se o celkovém pořadí rozhodovalo v posledních dvou kolech soutěže.

První Brno odehrálo své zápasy v pátek a v sobotu na hřišti Dobřichovic a budějcké hráčky měly šanci zabojovat o první místo pouze v případě, že Brno zaváhá. A to se také stalo. V pátek ztratilo Brno jeden bod a v sobotu dokonce všechny tři. Budějcká děvčata tak k celkovému prvenství potřebovala získat tři body.

Do Budějc však přijelo družstvo Tatranu Střešovice, které bylo v tabulce na třetím místě a získat tři body nebylo nic lehkého. 

Zápas rozehrály domácí výborně. Dokonce se dostaly do vedení 17:9. Bohužel výborná hra se pomalu vytrácela, projevila se možná i nervozita a domácí hráčky postupně o náskok přišly. Koncovku nezvládly a prohrály 24:26.

Naštěstí chuť po obhajobě 1. místa byla větší a další dva sety byly jasně v režii domácích. 

Do čtvrtého setu nastoupily budějcké hráčky velice nervózně. Střešovice výborně podávaly a do prvního technického time-outu se šlo za stavu 1:8. I v dalším průběhu si Střešovice držely bodový rozdíl a vypadalo to, že potřebná tříbodová výhra se v sobotu nepodaří. Budějcká děvčata včas zabrala a šňůrou několika bodů srovnala na skóre 20:20. Díky výbornému servisu a hře v poli si domácí již nenechaly set vzít a mohly si tak ještě před nedělním zápasem užít ve Sportovní hale radost z obhajoby se svými fanoušky.

Nedělní zápas se domácím nepovedl a prohrály 1:3. Nic to nezměnilo na tom, že se budějckým děvčatům podařilo obhájit loňské první místo.

Pátek 12. března 2016

VK ČEZ České Budějovice - TJ Tatran Střešovice 3:1 (-24, 18, 19, 21)

Sestava VK ČEZ České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Karvánková, Švejdová, Andrýsková, Kubíčková - libero Tomanová. Střídaly Marková, Slabová a Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.


Sobota 13. března 2016

VK ČEZ České Budějovice - TJ Tatran Střešovice 1:3 (-21, -16, 20, -13)

Sestava VK ČEZ České Budějovice: Marková, Ungrová, Karvánková, Švejdová, Slabová, Andrýsková - libero Juračková. Střídaly Nejedlá, Sebroňová a Kotlabová. Trenér Milan Šimonek.

Bilance posledních pěti let od postupu do 1. ligy: 
  • Sezona 2011/2012   3. místo 
  • Sezona 2012/2013   2. místo 
  • Sezona 2013/2014   2. místo 
  • Sezona 2014/2015   1. místo 
  • Sezona 2015/2016   1. místo

Autoři

Štítky Brno, České Budějovice, ČEZ, TJ Tatran Střešovice, Střešovice, Dobřichovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké volejbalistky obhájily titul pro vítězky první ligy!  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.