Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oslabený Pedagog schytal na závěr sezony dva debakly

Ne každý zápas se podaří. Nejhorší víkend v celé sezoně mají za sebou stolní tenisté českobudějovického Pedagogu. V hodně okleštěné sestavě podlehli Mladé Boleslavi 0:10 a o den později padli i v Hostinném. Tentokrát 2:10.

Do Mladé Boleslavi odcestovali Jihočeši pouze se třemi hráči. Stalo se tak vůbec poprvé v sezoně. Ve čtyřhře se nezadařilo Pavlu Kortusovi mladšímu s Ondřejem Peškem. Se Sedláčkem a Vilímkem padli 0:3.

Dvouhry odstartoval Pavel Kortus mladší, ale ve vyrovnaném zápase s Macelou nakonec padl 1:3 na sety. Na druhém stole se nedařilo Ondřeji Peškovi, který s Posteltem nezískal ani set. Poté následoval jeden skreč a ke stolu se postavil také Pavel Kortus starší. Jenže na Vilímka nestačil.

Ve své druhé dvouhře byl Pavel Kortus mladší blízko vítězství na Posteltem, když vedl 2:1 na sety, ale nakonec na svého soupeře nestačil. Podobně dopadl také Ondřej Pešek, ale ani na druhý pokus set nezískal. Když bod nepřidal ani Pavel Kortus starší, tak v součtu s další skrečí přišla konečná prohra 0:10.

„V závěru sezony se nám rozpadl tým. Naštěstí už jsme měli záchranu jistou, proto jsme pouze klesli tabulkou. Poprvé v sezoně a nevím po kolika letech, jsme hráli ve třech. Na favorizovanou Mladou Boleslav jsme neuhráli ani bod. Já jsem měl dva dobře rozehrané zápasy, ale ani jeden jsem nedotáhl,“ shrnul utkání smutný Pavel Kortus mladší.

Mladá Boleslav - Pedagog ČB 10:0


O den později zajížděli Jihočeši do Podkrkonoší, konkrétně do Hostinného.

Dobrý dojem zanechali v deblu Pavel Kortus mladší s Ondřejem Peškem, ale nakonec Voňkovi se Štroblem podlehli 1:3.

První bod za celý víkend tak uhrál Pavel Kortus mladší, který v pětisetovém dramatu nakonec přetlačil Voňku. Na vedlejším stole se rval Ondřej Pešek, ale zkušenějšímu Kalenskému nakonec nestačil. Pavel Kortus starší trápil Švába v jedné sadě, ale i on nakonec padl.

K dalšímu zápasu nastoupil mladší z Kortusů, ale s Kalenským prohrál. Ačkoliv se dostal ze stavu 0:2, tak poslední sada mu utekla a bod si připsalo Hostinné. Následně byl blízko bodu Ondřej Pešek. Své vedení 2:0 ale k vítězství nedotáhl. Pavel Kortus starší poté padl s Voňkou a stav byl už 9:1 pro domácí.

Druhý bod Jihočechů přidal opět Pavel Kortus mladší, když dokázal porazit Štrobla 3:1. Poslední duel sezony odehrál Ondřej Pešek, jenž uhrál s vysoce favorizovaným Švábem jednu sadu.

„Druhý den se nám povedlo v Hostinném uhrát dva body, navíc mladičký Ondra Pešek byl blízko cenného bodu. Musíme být také rádi, že nás trenér Pavel Kortus starší nenechal ve štychu, nastoupil a rval se o body, přestože dlouhé roky nehrál. Nakonec jsme tedy v premiérové sezoně ve druhé lize skončili na osmém místě a můžeme se chystat na další rok,“ zhodnotil na závěr sezony Pavel Kortus mladší.

V posledním zápase sezony tak Pedagog podlehl Hostinnému 2:10.

Hostinné - Pedagog ČB 10:2

Štítky Mladá Boleslav, stůl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabený Pedagog schytal na závěr sezony dva debakly  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.