Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Budějcích a Strakonicích ruší zákaz návštěv

Po téměř měsíci a půl ruší od pátku Nemocnice v Českých Budějovicích zákaz návštěv. Důvodem je pokles počtu respiračních onemocnění. Za nemocnými se bude moci od soboty chodit i do strakonické nemocnice.

Během minulého týdne ubylo v jižních Čechách pacientů s chřipkou. Momentálně připadá 1309 případů na 100 tisíc obyvatel, což znamená pokles o pět procent.

Podle Jitky Luňáčkové z krajské hygienické stanice zůstávají pro návštěvy uzavřeny nemocnice v Dačicích a v Jindřichově Hradci. Nemocnice v Českých Budějovicích k zákazu návštěv přistoupila letos 8. února kvůli ochraně pacientů před virovým chřipkovým onemocněním, které může výrazně zkomplikovat jakékoliv onemocnění.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky návštěva, nemoc, České Budějovice, Strakonice, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Dačice, a.s., Jihočeský kraj, Jindřichův Hradec, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Budějcích a Strakonicích ruší zákaz návštěv  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.