Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Motoru končí sezona! V posledním utkání byl vynulován

Ani letos vytoužený cíl nevyjde. Postup do extraligy se minimálně o další rok odkládá. Stopku Motoru vystavila pražská Slavia, která českobudějovický mančaft přejela 4:0 na zápasy, ale Jihočechy v této sérii trápila neuvěřitelná marodka. Poslední zápas ve vyprodaném Edenu hosté nezvládli v poměru 0:2.

První velkou šanci viděli diváci v pražském Edenu už po 39 sekundách hry. Tuominen s Jiránkem ujeli dva na jednoho, ale budějcký bek v přihrávce zabránil. Nicméně puk se dostal opět k finskému útočníkovi, který trefil Bláhu do masky. I další příležitost měli domácí. Ve čtvrté minutě ujížděl Mikulík sám na Bláhu, ale nezamířil přesně. Velké štěstí stálo při českobudějovických v minutě deváté. Z mezikruží se dostal ke střele Tuominen a trefil tyč. A slávisté pokračovali v dobrém výkonu i nadále. V přesilové hře domácích pálil od modré Hraško, Bláha vyrazil puk na hůl Jiránka, který si ještě přehodil kotouč na forhend, ale střelu do skoro odkryté klece hostující gólman zastavil. V sedmnácté minutě přišla první branka. V oslabení obral jednoho z beků Motoru o puk Tomáš Jiránek a přesnou střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení. Stejný hráč se trefil v oslabení i v úterním utkání v Budvar aréně.

Ve druhé části si Jihočeši zahráli pětiminutovou přesilovou hru, ale nedostali se prakticky k žádnému vážnějšímu ohrožení Hylákovy branky. Naopak v polovině zápasu ujížděl sám na Bláhu Robinson, udělal mu kličku, ale při zakončení mu touš sjel z čepele. V další gólové možnosti se ocitl Markovič, kterého mezi kruhy našel Robinson. Prvně jmenovaný ale přestřelil. První šanci motoru měl Mikyska, který se dostal do zajímavé střelecké pozice na pravém kruhu, ale Hylák vytasil lapačku a Mikyskův pokus za záda nepustil. Těsně před koncem druhé třetiny šli sešívaní do dvoubrankového vedení. V početní výhodě napřáhl Ronald Knot a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Naději pro Motor mohl vykřesat v přesilové hře junior Sloboda, který vypálil tvrdou ránu z první po přihrávce Žálčíka, ale Hylák vytáhl perfektní zákrok. Snížení měl na hokejce také Nouza, který ujížděl na gólmana domácích, ale trefil pouze vyrážečku. Po neproměněných šancích hostů, přišla další šance Pražanů. A opět v přesilové hře. Vas zkusil štěstí střelou zápěstím, puk se překulil přes Bláhovu lapačku a mířil pomalu do branky. Vše ale zachránili budějčtí obránci. V 57. minutě se nechal vyloučit Mikyska a Žálčík a bylo prakticky rozhodnuto.

Motor tak končí svou pouť v semifinále a na postup si bude muset minimálně jednu sezonu počkat.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Opět jsme prohráli zápas, protože jsme nedali góla. Soupeř čekal na naše chyby a my jsme tu první udělali v naší přesilovce. To prakticky určilo ráz zápasu. Pro tým je to těžké, když prohrává 0:3 na zápasy, ale my jsme se snažili dostat sérii ještě domů, to byl dnešní cíl, který jsme nesplnili. S nulou se nedá vyhrát. Celá série se nesla v podobném duchu. Nezvládli jsme klíčové situace v přesilovkách, soupeř si počkal na naše chyby, které jsme s naší nezkušeností samozřejmě udělat museli. Bohužel jsme ale chyby nevynahradili góly. Soupeř byl prostě lepší.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Jiránek, 39. Knot (Čermák, Jiránek). Vyloučení: 6:11, navíc Hruška M. (SLA) 5 minut. Využití: 1:0, V oslabení: 1:0, Rozhodčí: Petružálek, Schmejkal – Kotlík, Zídek. Diváci: 4000 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:0.

HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Krstev, Knot, Hruška M., Pavlin, Hraško, Kolařík – Mikulík, Šafránek, Hruška D. – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Suchánek, Kolmann, Mucha, Zíb, Bohunický, Vráblík, Michal – Nouza, Straka, Chovan – Žálčík, Babka, Žovinec – Sloboda, Mikyska, Točík – Marek, Prokeš, Panáček.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Tomáš Jiránek, přesilová hra, Ronald Knot, Budvar aréna, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoru končí sezona! V posledním utkání byl vynulován  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.