Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do nové sezony vstupuje Motor s nejvyššími ambicemi

Postup do baráže a bojovat o extraligu. To jsou jasné cíle vedení Motoru pro následující hokejovou sezonu. Ale na předsezónní tiskové konferenci zazněla další řada zajímavých věcí a témat.

Tiskové konference se zúčastnil generální manažer klubu Stanislav Bednařík, trenér mužstva Antonín Stavjaňa, kapitán týmu Lukáš Květoň a prezident klubu Roman Turek. Ten si také vzal slovo jako první.

„Cíle bychom měli mít samozřejmě ty nejvyšší. Chceme hrát atraktivní hokej pro diváka, hlavně doma. Ale musíme zlepšit také výkony venku. V základní části bychom se chtěli pohybovat do třetího místa, což si myslím, že je reálné. Postoupit tak v klidu do play-off, přes něj do baráže a v ní bojovat o extraligu,“ odhalil cíle klubu Roman Turek.

Jedním z hlavních témat ale bylo také soužití mládeže a A-mužstva. „S mládeží jsme vlastně jeden klub už dvě sezony. Ale ne vždy to bylo ideální a spolupráce nebyla úplně podle našich představ. Před letošní sezonou proběhly v mládeži nějaké personální změny a hned je spolupráce lepší,“ sdělil generální manažer Stanislav Bednařík.

Poté přišla řeč na ekonomiku klubu a rozpočet. „V loňském roce jsme skončili se ziskem 2 180 000 korun. Není to tím, že bychom navýšili rozpočet nebo nějak výrazně dobře hospodařili, ale protože jsme nepostoupili do baráže. Za tu mají hráči vypsány velké odměny, které jsme bohužel ušetřily,“ vysvětlil Bednařík. Mládež skončila v loňském roce ve ztrátě, která však byla smazána z roku předchozího.

Odhalen byl také rozpočet pro nadcházející ročník, který byl stanoven na 45 milionů korun pro A-tým. Zatím však není naplněn, ale vedení to jako problém nevidí. „Pracujeme na tom. Letos uvažujeme o tom, že 25 procent naplníme díky fanouškům,“ dodal generální manažer.

Motor v současné době vydal 3750 permanentních vstupenek a dalších 170 je zarezervovaných.

Mládež bude hospodařit s rozpočtem 14 milionů korun, který je oproti předchozím rokům navýšen. Důvodem je navýšení pokus o získání statutu Akademie ČSLH. „V letošním roce bychom měli být čekateli a vše směřujeme k tomu, abychom od sezony 2017/2018 tento státu získali,“ doplnil Bednařík. Ten chce především zabránit odlivu talentovaných mladých hráčů mimo kraj a soustředit nejlepší regionální hráče právě v Českých Budějovicích.

Došlo také na hodnocení přípravy od trenéra Antonína Stavjani. „Domácí zápasy se nám povedly. Pokud hraje mužstvo na plné obrátky, tak ukázalo, že může konkurovat těm nejlepším týmům. Venku nám to zatím tolik nejde. Musíme hrát agresivněji a více bruslit,“ ví Stavjaňa.

Nová sezona WSM Ligy začíná již tuto středu 7. září. Od 18 hodin rozehraje Motor první utkání na ledě pražské Slavie.

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, baráž, Antonín Stavjaňa, rozpočet, Roman Turek, Lukáš Květoň, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nové sezony vstupuje Motor s nejvyššími ambicemi  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.