Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo si vyšláplo na Ústí a připsalo si čtvrtou výhru v sezoně

Jeden ze dvou jihočeských zástupců ve Fotbalové národní lize potvrdil vedoucí postavení v tabulce, když zdolal na domácím hřišti bojovné mužstvo Ústí nad Labem. Dvougólové vedení Dyama sice hosté v závěru zkorigovali, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Dosud neporažené Dynamo přilákalo do hlediště na Střeleckém ostrově trochu početnější návštěvu oproti úvodu sezony a hráči se snažili odvděčit fanouškům aktivní hrou. Před brankou ústeckého Mariána Tvrdoně bylo od začátku rušno.  Po rohovém kopu Iva Táborského hlavičkoval Pavel Novák vedle, neprosadil se ani Petr Benát (nastoupil v útočné dvojici s Richardem Kalodem) střelou z ostrého úhlu poté, co pronikl zleva až k malému vápnu.

Přišla však 17. minuta, kdy kapitán hostí Jan Peterka v pokutovém územé nedovoleně atakoval Adriána Čermáka a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Exekutor Ivo Táborský si chladnokrevně počkal na pohyb brankáře, levačkou pohodlně umístil míč do odkrytého prostoru a Dynamo vedlo 1:0. Krásnou individuální akci předvedl ve 25. minutě Michal Klesa, jenž po pravé straně prokličkoval kolem několika hráčů a přihrávkou našel Petra Benáta, který napálil tyč.

Hosté se snažili odpovídat na aktivitu Jihočechů, ale jejich pokusy se rozbíjely na obranném valu černobílých. Nebezpečně vyhlížela pouze střela Pavla Moulise, kterou Zdeněk Křížek vyrazil na roh. Na opačné straně ve 39. minutě zahrozil Michal Klesa, jenž po nabídce Pavla Nováka trefil ale jen boční síť.

Bezprostředně po změně stran se ocitl v obrovské šanci Jakub Pešek, jenž z bezprostřední blízkosti mířil přímo do vybíhajícího Mariána Tvrdoně. Další velkou příležitost měl v 60. minutě znovu Lukáš Pešek, avšak po jeho nápřahu ústecký gólman vyrazil míč na roh. Brzy poté jednička Severočechů prokázala statečnost ve vzdušném souboji s Adriánem Čermákem – oba hráči naštěstí po ošetření mohli pokračovat ve hře.

S přibývajícím časem narůstal tlak ústeckého týmu. Střídající Petr Výborný bombou z dálky zaměstnal Zdeňka Křížka, ale byl z toho jenom roh. Naděje hostí na záchranu výsledku ožila díky trestnému kopu zahrávanému tři metry před hranicí velkého vápna, ale Jiří Kateřiňák pálil vysoko nad branku. Naopak domácí Jindřich Kadula, jenž vystřídal Richarda Kaloda, po dvou minutách na hřišti dostal do běhu míč od Jiřího Fundy a střelou po zemi přidal druhý gól Dynama. 

Severočeši ale nesložili zbraně a po závaru před Křížkovou brankou v 84. minutě korigoval Pavel Moulis. Ve zbývajícím čase ale již neměli dost sil na vyrovnání.  

Ohlasy trenérů:

David Horejš (SK Dynamo): „Diváci, kteří dnes přišli do hlediště, toho nemuseli litovat. Bylo to z obou stran kvalitní utkání. My jsme výborně nastoupili a vytvořili jsme si územní převahu. První poločas byl z naší strany velice dobrý, splnili jsme do puntíku všechno, co jsme si řekli. Ve druhé půli jsme chtěli hrát spíše zezadu a vytvářet brejkové situace. Mezi 65. a 75. minutou tam byla pasáž, kdy nás soupeř trochu přitlačil, ale druhým gólem jsme ho zbrzdili. Ten rozhodl o výsledku. Škoda, že jsme v závěru inkasovali, ale celkově jsme odvedli perfektní výkon a vyhráli zcela zaslouženě.

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): „Zápas jsme úplně nezvládli. Dynamo v první půli působilo fotbalověji, mohli jsme inkasovat další góly. Po přestávce se změnil obraz hry, zlepšili jsme se, ale druhý gól nás zbrzdil. Možná, že by zápasu slušela remíza. Do Budějovic jsem se těšil jako do prostředí, ve kterém jsem působil. Trénujou to kluci, se kterými jsem hrál, na hřišti jsou moji bývalí spoluhráči. Ještě nejsem tak starý. Výsledek je pro mě zklamáním, ale jsem rád, že se Dynamu daří a věřím, že bude takhle pokračovat."

SK Dynamo – FK Ústí nad Labem   2:1 (1:0)

Góly: 18. Táborský z penalty, 75. Kadula – 84. Moulis.
Rozhodčí: Machálek – Caletka, Horák.
ŽK: 2:2 (4. Táborský, 23. Šourek - 43. Vaněk, 90. Šnirc)
Diváků: 1 876.
SK Dynamo: Křížek – Klesa, P. Novák, Šourek, Funda – Pešek (85. Wermke), Čavoš, Čermák, Táborský (90. Bederka) – Kalod (73. Kadula), Benát. Trenér David Horejš.
FK Ústí: Tvrdoň – Kateřiňák, Zukič (46. Miskovič), Vaněk, Leibl – Zeman, Moulis, Peterka, Jindráček (60. Výborný), Procházka (78. Šnirc) – Pouček. Trenér Jiří Skála.  

Autoři | Foto Miloslav Kusbach

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, Ivo Táborský, 2. česká fotbalová liga, Pavel Moulis, Pavel Novák, Adrián Čermák, Michal Klesa, Zdeněk Křížek, Petr Benát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo si vyšláplo na Ústí a připsalo si čtvrtou výhru v sezoně  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.