Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Štíři se v jihočeském derby utkají o čtvrté kolo Poháru České pojišťovny

První těžší soupeř čeká na nejlepší jihočeské florbalisty. Štíři se ve třetím kole Poháru České pojišťovny utkají se svým krajským konkurentem Fbc Strakonice. Zápas začíná v českobudějovické Sportovní hale v neděli 17:30.

Strakonice hrají Národní ligu, tedy stejnou soutěž jako budějcký celek. V loňském premiérovém ročníku se jim však nedařilo, v základní části skončily předposlední a zachránily se až na poslední možnou chvíli v baráži s divizní Slavií Plzeň. Nejproduktivnějším hráčem byl Karel Šavrda. Za 22 zápasů si připsal 18 branek a 15 asistencí. Do letošního pohárového ročníku naskočili Strakoničtí až ve druhém kole, kde z cesty odklidili jiný jihočeský klub – Sokol Písek. Ten porazili 9:5.

Štíři v loňské sezoně v Národní lize skončili na konečné čtvrté pozici, stejně jako v základní části. Nejprve ve čtvrtfinále play-off vyřadili 3:2 na zápasy Mukařov, ale v semifinále jim vystavili stopku budoucí vítězové soutěže z Karlových Varů. Nejvíce bodujícím hráčem byl Lukáš Malý. V 22 zápasech vstřelil 26 gólů a 18 jich připravil.

Příprava na letošní sezonu se Štírům povedla. Dokonce jednoznačným způsobem ovládli přípravný turnaj v Jindřichově Hradci South Bohemia HB Beton Cup.

Do poháru se tým z města pod Černou věží přihlásil už od prvního kola, kterým prošel suverénně. Písek porazili 5:3, Pacovské Honzíky 4:3, PALERMO PŘÍBRAM 12:3 a Neveklov 13:2. Ve druhém kole zajížděli na půdu Benešova, kde uspěli poměrem 6:1.

Oba loňské vzájemné souboje v Národní lize dopadli lépe pro České Budějovice. Doma zvítězily 7:4 a na hřišti soupeře pak 5:4.

Utkání třetího kola Poháru České pojišťovny začíná v neděli 11. září v 17:30 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Autoři

Štítky Generali Česká pojišťovna, Strakonice, Písek, České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři se v jihočeském derby utkají o čtvrté kolo Poháru České pojišťovny  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.