Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějčtí sledge hokejisté vstoupí do sezony pod novým názvem. Poprvé pod značkou Motor

Tělesně postižení hokejisté Českých Budějovic jsou na prahu nové hokejové sezony. Už do něj však nevstoupí jako Králové České Budějovice, nýbrž jako Sledge Motor. Tým posílí také několik zahraničních reprezentantů.

První zápasy čekají Sledge Motor už o tomto víkendu. Ke dvěma zápasům zajíždí nejprve na led Pardubic, poté do Olomouce. Domácí utkání je čekají až 8. a 9. října proti Litvínovu a SKV Sharks. Kde se bude hrát, to ještě není jisté. „To je bohužel náš největší problém. Máme hrozně málo ledu a nemáme ani garanci, že první dva domácí zápasy budeme hrát opravdu doma,“ byl smutný hrající předseda týmu Zdeněk Klíma.

Ačkoliv není jasné, kde bude Sledge Motor hrát, tak ambice do nadcházející sezony mají jasně dané. „Naším cílem je jednoznačně play-off České sledge hokejové ligy,“ prohlásil Klíma.

„Věříme, že novou motivací a morální podporu přinese i nové jméno týmu, které nám se svolením majitelů ochranných známek Motor, umožňuje stát se nedílnou součástí českobudějovického hokeje a hokejové rodiny Motoru,“ dodal Klíma.

K novému přírustku do rodiny se vyjádřil také prezident ČEZ Motor České Budějovice Roman Turek. „Podařilo se nám stabilizovat prvoligový tým, jehož ambicí je nepochybně extraliga, rozvíjíme práci s hokejovou mládeží. Proto věříme, že Motor přinese novou energii i sledge hokejovému týmu. Přeju jim nejen do sezony, ale i do života hodně štěstí a úspěchů,“ řekl.

V posledních letech bojovali jihočeští sledge hokejisté s nedostatkem hráčů, ale to by se mělo pro letošní sezonu změnit. Pomoct by mělo několik zahraničních reprezentantů. „Přijdou posily z Rakouska a Itálie. Díky dohodě s rakouským reprezentačním týmem, který trénuje někdejší český emigrant Zdeněk Vaněk, naše řady rozšíří pět hráčů CarinthianSteelers a pět hráčů ViennaWarriors,“ uzavřel Klíma.

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, hokejista, hokej, San Jose Sharks, HC Verva Litvínov, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, Roman Turek, Zdeněk Vaněk, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí sledge hokejisté vstoupí do sezony pod novým názvem. Poprvé pod značkou Motor  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.