Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dynamo narazilo na rozjetou Vlašim a vrací se bez bodu

Výsledkově nepodařený zápas mají za sebou fotbalisté Dynama České Budějovice. V rámci 11. kola Fotbalové národní ligy zajížděli na půdu rozjeté Vlašimi. Ta se díky dvěma brankám Vyhnala dostala do vedení 2:0, ale snížit se podařilo Táborskému. To však bylo ze strany hostů vše a z Vlašimi si odvezlo porážku 1:2.

Na začátku zápasu se hrál klasický oťukávací fotbal, ve kterém se na šanci čekalo až do čtrnácté minuty. To nejprve Vondra ubránil Kaloda, ale balon se poté dostal k Wermkemu, který hodně vyděsil domácího brankáře. Ten musel předvést těžký zákrok. Vlašim se ale dostala do hry a byla lepším týmem. Svůj výkon tak korunovala brankou. Po centru do vápna se odražený míč dostal k Pavlu Vyhnalovi, který se do něj opřel vší silou a poslal Středočechy do vedení. Obraz hry se po první vstřelené brance příliš nezměnil a Vlašim tak dovedla první poločas k vítězství 1:0.

Úvod druhé půle vyšel lépe Dynamu, ale přesto skórovali domácí. V 50. minutě se Nečas protáhl mezi obránce, otevřel prostor pro spoluhráče, ale celou akci zblokoval českobudějovický stoper. Toho ale obral o míč Reiter, který ho ještě předložil Pavlu Vyhnalovi a ten svou druhou brankou v zápase zvýšil na 2:0. Jenže v 64. minutě se dostalo Dynamo zpět do hry. Čavoš si poradil s jedním z obránců, nacentroval na hlavu Iva Táborského a ten se nemýlil. Navýšit vedení Středočechů mohl Hašek, který si ale na Křížka střelou z hranice vápna nepřišel. Pak o sobě dal vědět Frizoni, jenž vyslal na hostujícího brankáře technickou střelu, ale i teď byl hostující strážce svatyně úspěšnější. V 75. minutě šli domácí do přečíslení, kde si vypracoval slibnou situaci Janda, ale místo přímé střely šel ještě do kličky, ve které balon ztratil. O čtyři minuty později měl na hlavě vyrovnání Táborský, ale jeho pokus jen tak tak vyrazil Nguyen. Dynamo se sice tlačilo za vyrovnáním, ale nakonec padlo 1:2.

Další zápas čeká Dynamo v pátek 21. října. Od 18 hodin hostí Prostějov.

FC Sellier & Bellot Vlašim – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 35. Vyhnal, 50. Vyhnal – 64. Táborský. ŽK: 0:4 (Čermák, Funda, Pešek, Kalod). Diváci: 598. Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Flimmel.

FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda, Kavka, Štochl, Vondra – Reiter (64. Janda), Hašek, Kulhánek, Frizoni (72. Tusjak) – Nečas, Vyhnal (80. Jícha).

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Bederka, Funda – Čermák, Čavoš (77. Kadula) – Wermke (60. Pešek), Benát (35. Kladrubský), Táborský – Kalod.

Autoři

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Vlašim, Pavel Vyhnal, Ivo Táborský, 2. česká fotbalová liga, FC Sellier & Bellot Vlašim, 1. SK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo narazilo na rozjetou Vlašim a vrací se bez bodu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.