Po více než třiceti letech odchází do důchodu legendární výčepní a kuchař zvaný Evžen z rožnovské hospody Na Spojce. Kde jinde v Českých Budějovicích si dnes můžete dát v kamenné hospodě desítku za osmnáct korun? My jinou neznáme. Jeho jídlo, kdy nezřídka hostům přidával přímo z pekáče, je legendární. Pokud ho chcete ještě ochutnat, máte čas do neděle.
Jen opravdu nejstarší obyvatelé Českých Budějovic by si mohli vzpomenout, že se v této hospodě čtvrté cenové kategorie točilo něco jiného než Samson. V současné době je v našem městě jen pár hospod, kde můžeme na tuto značku pěnivého moku narazit, např. U Havlíčka.
Co víme z historie hostince? Moc toho není. Snad jen to, že své hosty měl již v dobách, kdy okolo vedla prašná silnice bez chodníků, jak dokazuje fotka, která visí na stěně lokálu.
Evžen končí. Skončí i hospoda Na Spojce? To zatím nevíme, ale pokud bude pokračovat, bude jiná. Možná lepší, možná horší, ale každopádně bez Evžena. Evžene hodně štěstí.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.