Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Biskupské gymnázium vylepšilo bydlení studentům a chystá další úpravy

Výrazné změny se dočkal internát českobudějovického biskupského gymnázia Jana Nepomuka Neumanna, kde se zkvalitnilo ubytování studentů. Vedení školy pak chystá v letošním roce další stavební úpravy, které zlepší podmínky pro výuku žáků.

Na dva pokoje, kde jsou ubytováni dva až tři studenti, nyní připadá jedno sociální zařízení tedy sprchový kout.  Tato investice nás stála šest milionů korun,“ uvedla zástupkyně ředitele Michaela Kudláčková.

V letošním roce pak dojde k přestavbě budovy internátu. Vzhledem k tomu, že gymnázium řeší problémy s nedostatkem prostoru pro výuku, vzniknou v jeho podkroví dvě nové třídy. „Budou tady jazyková a počítačová učebna za osm milionů korun. Důležité je, že do obou bude bezbariérový přístup,“ upřesnila Kudláčková.

Českobudějovické biskupské gymnázium patří k nejlepším svého druhu v České republice. V hodnocení odborníků mu patří mezi srovnatelnými školami přední místo.

Foto Jitka Erbenová, Wikipedia

Štítky Jan Nepomuk Neumann, Michaela Kudláčková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biskupské gymnázium vylepšilo bydlení studentům a chystá další úpravy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.