Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Z ledu nováčka soutěže si Motor neveze ani bod

Venkovní křeč pokračuje. Ačkoliv se už několikrát podařilo venku zvítězit, tak výkony nejsou stále ideální. To Motor potvrdil i na ledě nováčka WSM Ligy z Frýdku-Místku, kde inkasoval hned pětkrát a zaslouženě tak padl 3:5.

Hned začátek zápasu poznamenala častá vyloučení na obou stranách, ale ani na jedné straně branka nepadla. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale střel bylo pomálu. První branka tak přišla až ve třinácté minutě. Domácí David Cienciala zachytil ve vlastním oslabení kotouč na modré čáře, dostal se do samostatného úniku a střelou do horního rohu nedal Gábovi šanci. O pár chvil později využil Frýdek i přesilovou hru. Kania napřáhl na modré čáře a před hostujícím gólmanem ještě šikovně tečoval Miloš Roman. Pro Motor mohlo být ještě hůř. Chmielewski se ocitl sám v mezikruží a pohotovou střelou trefil horní tyč Gábovy svatyně. Do konce první části však přišlo ještě snížení. Při přesilovce čtyři na tři se dostal puk na hůl Romana Vráblíka, který přesnou ranou propálil Šimbocha.

Domácí hokejisté se dostali zpátky do dvoubrankového vedení z kraje druhé dvacetiminutovky. Cienciala trefil Gábu do masky, od té se odrazil touš k Michalu Romanovi a ten propálil mladého gólmana mezi betony. Po čase se dostal do šance také Michal Kovařčík, ale sám před brankou orazítkoval horní tyč. Poté jel sám na Gábu Luka, branku však vůbec netrefil a dorážející Cienciala také neuspěl. Frýdek-Místek dokonce vstřelil ještě čtvrtou branku. Z osy hřiště napřáhl ve 37. minutě David Roupec a Gába musel znovu lovit puk ze své sítě.

V poslední části dokázali českobudějovičtí hokejisté snížit. Ve 46. minutě, krátce po skončení přesilovky, si Jakub Babka nabruslil na levý kruh a přesnou střelou překonal Šimbocha. V 50. minutě už to bylo pouze o jednu branku! Slovinský bek Pavlin svou střelou netrefil branku, touš se odrazil k Vladimíru Škodovi, který doklepl černou gumu do téměř odkryté branky. Motor v tu chvíli převzal iniciativu, byl lepším týmem a tlačil se za vyrovnáním. České Budějovice zkusily ještě risk bez brankáře, ale jen co ho odvolali, tak se k puku dostal Jakub Matyáš a rozhodl o tom, že domácí budou brát tři body. Jihočeši tak prohráli 3:5.

Další zápas čeká Motor ve středu 2. listopadu. V Budvar aréně začne utkání s Ústím nad Labem v 17:30.

HC Frýdek-Místek – ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Cienciala, 15. Roman Mil. (Kania, Kanko), 23. Roman Mich. (Cienciala, Franek), 37. Roupec (Chmielewski, Kovařčík M.), 60. Matyáš (Luka) – 19. Vráblík (Pavlin, Pajič), 46. Babka (Škoda, Pavlin), 50. Škoda (Pavlin, Babka). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1649. Rozhodčí: Fiala – Barteček, Ganger.

HC Frýdek-Místek:  Šimboch (Daneček) – Roupec, Kania, Doudera, Štebih, Roman Mich., Matyáš, Adámek, Jeník – Klimša, Roman Mil., Kanko – Kovařčík O., Kovařčík M., Chmielewski – Franek, Cienciala, Luka – Samiec, Meidl.

ČEŽ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Fillman, Vráblík, Mazanec, Zíb – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Kuchejda, Škoda, Babka – Šulek, Doktor, Žálčík.

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, David Cienciala, Michal Kovařčík, HC Škoda Plzeň, Roman Vráblík, David Roupec, Jakub Matyáš, Miloš Roman, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ledu nováčka soutěže si Motor neveze ani bod  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.