Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 31. října 2016, 13:20
Svatomartinské období je obdobím dobrého jídla. A než vyhlížet svatého Martina na bílém koni, který na něm v poslední době stejně nejezdí, můžete radši zajít na gurmánské speciality, které pro vás připraví místní restaurace. Ale přiznejte se... Že jste ne vždy věděli, kdy a kam zajít na dobrou husu či víno?
Agentura Chilli Production proto opět navazuje na loňský projekt Svatomartinské Budějovice, který je spolufinancován Odborem cestovního ruchu Statutárního města České Budějovice a nabízí restaurace, jež vás tradičními českými jídly pohostí.
Zatím to vypadá, že restaurace pojaly svatomartinské hody různými způsoby. „Některé restaurace podávají tradiční husu se zelím a knedlíkem. V dalších restauracích si naopak můžete vychutnat husu připravenou například se švestkami či plněnou kaštany. Jiní kuchaři zase sází na bio chovy a místní farmy. A zkrátka nepřijdou ani milovníci sladkého. Rovněž nebude chybět ani svatomartinské víno,“ říká David Kovařík z Chilli Production.
Je však potřeba si ohlídat, kdy restaurace svatomartinské menu nabízejí. „Zapojené restaurace si samy určují, kdy budou svatomartinské speciality podávat. Pro některé je to čistě víkendová záležitost. Jiné restaurace lákají na své menu již v týdnu od 7. listopadu, další naopak svátkem svatého Martina speciální jídelníček zahajují a budou v něm pokračovat celý následující týden. Pozornost by měla být věnována i rezervacím, neboť si bude potřeba tento gastronomický zážitek v některých restauracích zamluvit předem,“ doplňuje za agenturu Chilli Production Lucie Grochalová.
Přehled všeho podstatného je k nalezení na webových stránkách projektu Svatomartinské Budějovice. Zde naleznou zájemci seznam všech zapojených restaurací, jejich připravované menu a další důležité informace.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.