Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hrát NHL je pro mě víc, než vyhrát Calder Cup, prozradil budějcký rodák Lukáš Sedlák

Prožívá skvělé období. Hokejista Lukáš Sedlák loni dobyl s Lake Erie titul v AHL a v letošní sezoně si ho povolali do prvního týmu Columbusu Blue Jackets. Sedlák si tak splnil svůj sen a pravidelně teď nastupuje v nejslavnější a nejlepší hokejové lize světa.

Lukáši, jaký je podle vás největší rozdíl mezi NHL a AHL?
Největší rozdíl je asi v tom, že v NHL může každý hráč přinést do týmu něco extra. Když jsem na ledě, tak nikdy nevím, co se stane. Každý je nepředvídatelný. Každá přihrávka tam jde na hokejku.

Splnila NHL vaše očekávání?
Asi NHL splnila to, co jsem čekal. Ani jsem nebyl v ničem moc překvapený. Možná jenom ta rychlost. To je opravdu neuvěřitelné. S AHL se to nedá srovnat. Takže ta rychlost je jediná věc, která mě trošku překvapila.

Je pro vás víc to, že jste se dostal do NHL, nebo titul z AHL?
Těžko říct. Odehrál jsem zatím pouze pár zápasů. Ale asi je pro mě víc, že je hraju NHL. Přece jenom je to nejlepší hokejová liga světa.

Čekal jste, že se dostanete do prvního týmu Columbusu tak brzo?
Potom, co jsme vyhráli Calder Cup, tak byly náznaky, že bych mohl mít větší šanci v kempu a podobně. Snažil jsem se co nejlépe připravit. Ale asi jsem to nečekal. Bylo to příjemné překvapení. Doufal jsem v to a v podstatě celé léto jsem nad tím přemýšlel. Říkal jsem si, že díky povedenému play-off jsem tomu blíž.

Byla v kempu cítit rivalita?
Všechno bylo v pohodě. Samozřejmě n začátku kempu je spousta hráčů, takže nějaká rivalita tam je, ale na druhou stranu jsou tam starší hráči, které mají své místo jisté. Ti mě rozhodně jako konkurenci nebrali. Všichni se ke mně chovali pěkně. S klukama, s kterýma jsem bojoval o místo, jsem se znal už z loňska. Navzájem jsme si to přáli.

Jste spokojen se svým zápasovým vytížením?
Zatím spokojený jsem. Když jsem nastupoval do prvního zápasu, tak jsem čekal, že budu hrát málo. Třeba šest sedm minut za zápas. Odehrál jsem ale skoro devět. Nějaké zápasy hraju k dvanácti minutám. Takže za mě dobrý.

Už jste posbíral i dvě asistence. Také spokojenost?
Ano. Sice pořád čekám na první gól, ale nějaké body už mám. Takže nejsem tolik nervózní, jako kdybych byl bez bodu. Mám i nějaké plusové body, šance si vytvářím a v zápasech se cítím dobře.

Nejste z toho trošku nervózní, že jste ještě neskóroval?
Není to ideální. Pár zápasů už jsem odehrál, ale bohužel jsem se ještě netrefil. Ale jak jsem říkal, nějaké šance mám. Měl jsem i prázdnou bránu, ale promáchl jsem. Snad to ale brzo přijde.

Jaký je John Tortorella kouč?
To, co se o něm říká, tak je víceméně pravda. Ale na druhou stranu je hrozně férový. Mně to vyhovuje. Vždycky všechno řekne tak, jak je. Nedělá kolem toho žádnou vědu. Když se někomu nedaří, tak mu řekne, co má zlepšit a naopak. Když se někomu daří, tak mu to také dá najevo. Umí výborně podpořit. Je svérázný, ale férový. To platí i o trénincích. Když někdo něco ošidí, tak se jede kolo naplno a podobně.

A jaký je jako člověk?
Z téhle stránky jsem ho zatím tolik nepoznal. Občas teda spolu prohodíme nějaký vtípek. Ale jeví se jako milý chlap.

Mluvil jste od té doby, co jste v prvním týmu s Václavem Prospalem?
Osobně jsem s ním nemluvil, ale poslal mi zprávu, že mi gratuluje a drží mi palce. Pokud budu prý něco potřebovat, tak se můžu kdykoliv ozvat. Toho si hrozně vážím a cením si ho za to.

Jak to máte s bydlením?
Bydlím sám. Ale v jedné budově nás bydlí pět, takže když chceme, můžeme se navštěvovat. Já chtěl bydlet sám. Když přijede přítelkyně nebo rodina, tak je to lepší.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Lukáš Sedlák, National Hockey League, American Hockey League, Columbus Blue Jackets, Václav Prospal, John Tortorella

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrát NHL je pro mě víc, než vyhrát Calder Cup, prozradil budějcký rodák Lukáš Sedlák  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.