Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezájem fanoušků mě mrzí, prozradil kapitán Petr Benát

S Viktorií Žižkov to nebyl ideální zápas, přesto fotbalisté Dynama zvítězili 2:0 a v podzimní části neztratili doma ani bod. Velký podíl na tom má i kapitán Petr Benát, který se právě po utkání s Žižkovem rozpovídal nejen o samotném zápase, ale také o divácké kulise na Střeleckém ostrově.

Jak byste zhodnotil utkání s Viktorií Žižkov?
Byl to v podzimní části asi náš nejhorší domácí výkon. Rozhodlo nejspíše to, že hráči, kteří přišli z lavičky, tak to skvěle rozhýbali. Potvrdilo to to, že je v kádru osmnáct vyrovnaných hráčů. Jsem rád, že to nakonec takto dopadlo.

První půle byla opravdu špatná. Čím to bylo, že jste se téměř k ničemu nedostali?
Řekl bych, že Žižkov na nás byl opravdu dobře připravený. Vysoko napadal a nám se v útočné fázi vůbec nedařilo. Nerozjížděli jsme vůbec dobré akce. Měli jsme tam nějaké náznaky. Ale při té naší bídě jsme nakonec udělali tři brejky. Ty ale nebyly ideálně zakončeny. Žižkov byl opravdu dobře připravený.

Váš útočný zmar dovršila akce s Ivem Táborským, kdy jste nedopravili míč do prázdné branky. Co se tam stalo?
Já jsem Tábora (Iva Táborského, pozn. aut.) slyšel až v poslední chvíli. Říkal mi, že jsem mu to měl dát hned, ale v první chvíli jsem to chtěl řešit sám. Myslel jsem si, že jsem tam sám. Pak si zakřičel a já to dával spíš naslepo. Myslím si, že jsem mu to dal také pomalu. Přihrávka měla být prudší. Tábor by to pak uklízel dřív.

Bylo to za stavu 0:0. Neříkal jste si, že vás tahle akce může stát body?
Byla to do té doby jediná pořádná šance v utkání. Byli jsme ale trpěliví. Řekl bych, že jsme hráli hlavně dobře dozadu. Ale někdy to tak prostě bývá. Loni jsme měli smůlu, že nám to tam nepadalo a to se letos otočilo. V útočné fázi máme i štěstí.

Za celý podzim jste doma nepustili ani bod. Věřil byste před sezonou, že dokážete něco podobného?
Je to super. Už před zápasem jsme říkali, že vyhrát doma osm zápasů by bylo skvělé. Jsme opravdu nadmíru spokojeni. Jen mě mrzí, že ani to fanoušky nedonutí, aby přišli na Střelecký ostrov.

Čím si myslíte, že je způsobem nezájem fanoušků?
Nevím. Nechci to ani moc řešit. Jsem z toho hodně smutný. Osm zápasů doma vyhrajeme, vyhrajeme derby v Táborsku a stejně lidé nepřijdou. Navíc si myslím, že podáváme dobré výkony. I pro diváky je fotbal konečně atraktivní. Chápu, že je třeba zima, zápas s Žižkovem byl v televizi, ale je to smutné. Řešíme to dnes a denně. Já bych spíš chtěl poděkovat fanouškům, kteří si najdou cestu na stadion i v takových podmínkách. To jsou pro nás praví fanoušci.

Stále se dotahujete na postupová místa. Mluvíte v kabině o postupu?
Chceme být stále nohama na zemi. Ještě nás čeká duel ve Vítkovicích, kde budeme chtít podat lepší výkon, než s Žižkovem. Pokud zápas zvládneme a budeme mít po podzimu 33 bodů, tak to bude naprosto fantastické.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Petr Benát, Žižkov, FK Viktoria Žižkov, Střelecký ostrov, Ivo Táborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezájem fanoušků mě mrzí, prozradil kapitán Petr Benát  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.