Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Druhá porážka v řadě. Motor po divoké druhé třetině padl v Třebíči

Nepovedené utkání mají za sebou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice v rámci 29. kola WSM ligy. Na ledě Horácké Slavie Třebíč se jim příliš nedařilo. Motor se sice v první třetině dostal do vedení, ale to mu nevydrželo ani do konce první dvacetiminutovky. Ráz celému zápasu však dala druhá třetina, kterou domácí zvládli poměrem 4:2. V závěru ještě sice snížil Čermák, ale České Budějovice nakonec prohrály 4:5.

Od začátku zápasu se hrál hokej nahoru dolu a prvním týmem, který skóroval, se stal Motor. Na začátku šesté minuty se na hranici kruhů dostal ke střele Roman Vráblík a propálil vše, co mu stálo v cestě. České Budějovice v tu chvíli převzaly iniciativu a byly lepším týmem. V jednu chvíli ujely také do brejku dva na jednoho, ale to nezakončily úspěšně. Jenže v šestnácté minuty domácí vyrovnali. Adam Raška ujel všem a nakonec propasíroval kotouč skrz Gábovy betony.

Hned v úvodu druhé části měla Třebíč výhodu trestného střílení, ale Raška trefil pouze Gábův beton. Jenže tým z Vysočiny šel do vedení po půl hodině hry, kdy dostal výhodu dvojnásobné přesilové hry. Po pěkné kombinace se dostal k zakončení Matěj Pekr a bylo to 2:1. A trvalo to necelou minutu a bylo to o dvě branky. Sám před Gábou zůstal Radim Zohorna a s překonáním českobudějovického gólmana neměl problémy. Ještě v té samé minutě Jihočeši snížili. Po buly se z dorážky prosadila americká posila Benjamin Walker. Gólové hody pokračovaly i nadále. Čtvrtou branku Třebíče vstřelil Adam Raška, jenž si nabruslil do ideální střelecké pozice a trefil přesně k tyči. Opět to trvalo pouze pár vteřin a nařízeno bylo další trestné střílení ve prospěch domácích. Tentokrát se k němu rozjel Matěj Pekr a trefil přesně mezi nohy. Už to vypadalo s hosty hodně špatně, ale českobudějovičtí hokejisté dostali, stejně jako jejich soupeř, možnost dvojnásobné přesilovky, kterou využili. Po milimetrově přesné kombinaci zakončoval do prázdné branky Michal Chovan. Byla to jubilejní stá branka Motoru v této sezoně.

V 52. minutě dostali hosté další možnost přesilové hry, ale ta se jim vůbec nepodařila. Třebíč výborně bránila a Českobudějovičtí se téměř k ničemu nedostali. Třebíč se i po ubráněném oslabení soustředila pouze na defenzivu. Motor tak hledal skulinky v obranné hře svého soupeře, ale nedařilo se. Horácká Slavia byla stále pozorná a kotouče vyhazovala na zakázaná uvolnění. A tak z ničeho nic mohli opět odskočit domácí. Jenže přečíslení tři na dva tým z Vysočiny v gól nepřetavil. Poté ujížděl sám na Gábu Zohorna, ale ani on neuspěl. Hru obou týmů charakterizovala spousta nepřesností, což vyhovovalo spíše jedenáctému celku tabulky. V závěru šli Jihočeši ještě do hry bez brankáře. Třináct sekund před koncem dokázal snížit Miloslav Čermák, který byl úplně sám před brankou. To ale bylo vše. Motor se tak po prohře 4:5 vrací z Vysočiny bez bodu. Po kompletním 29. kole se však Jihočeši drží stále na špici WSM ligy.

Ve WSM lize bude Motor pokračovat už v sobotu 3. prosince, kdy na led Budvar arény zavítá Most. Utkání začne netradičně už v 16 hodin.

SK Horácka Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 5:4 (1:1, 4:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Raška (Mrázek), 32. Pekr (Erat, Dolníček), 33. Zohorna (Mrázek, Raška), 35. Raška (Wasserbauer, Mrázek), 35. Pekr (TS) – 6. Vráblík (Pajič, Čermák), 33. Walker (Nouza, Zíb), 38. Chovan (Pajič, Nouza), 60. Čermák (Nouza, Vráblík). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 1760. Rozhodčí: Přikryl – Barteček, Konvička.

SK Horácka Slavia Třebíč: Jekel (Svoboda) – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka, Mikyska – Dolníček, Erat, Mrázek – Raška, Wasserbauer, Kristl – Zohorna, Kusko, Huňa – Psota, Malec, Havránek - Pekr.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Vráblík, Suchánek, Žovinec, Pavlin, Zíb, Mazanec, Mucha – Květoň, Nouza, Walker – Čermák, Pajič, Chovan – Točík, Doktor, Babka – Škoda, Šulek.

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, Madeta Motor České Budějovice, Miloslav Čermák, Adam Raška, Matěj Pekr, Roman Vráblík, Benjamin Walker, Radim Zohorna, Michal Chovan, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá porážka v řadě. Motor po divoké druhé třetině padl v Třebíči  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.