Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor vydřel vítězství nad Mostem a navýšil náskok na čele WSM ligy

Měl to být jednoznačný zápas. Však také proti sobě nastoupil nejlepší a nejhorší tým WSM ligy. A ačkoliv byl Motor po celý zápas lepším týmem, tak se k třem bodům protrápil. Nakonec je však vybojoval po nejtěsnějším možném vítězství. České Budějovice porazily ve speciálním utkání věnovaném dětem Most 3:2.

Na první branku v zápase se nečekalo příliš dlouho. Už na konci páté minuty napřáhl na modré čáře Vráblík, svoji dělovku otřel o Michala Chovana a ten tak rozradostněl diváky v Budvar aréně. O chvilku později mohl zvýšit mladý Šulek, který se snažil dorazit kotouč, jenž vypadl z Pincovy výstroje. Jenže místo navýšení náskoku přišlo vyrovnání. Hosté ujeli dva na jednoho, zodpovědnost na sebe vzal Vojtěch Kubinčák a přesnou střelou nedal Kváčovi šanci. Domácí ale byli jasně lepším týmem a Pinc se musel ohánět. Několik nebezpečných střel na něj vyslal Čermák, ale blízko brance byl také navrátilec Guman. Strhnout vedení na stranu Motoru mohl v šestnácté minutě Vráblík, ale jeho střela z mezikruží se nevešla mezi tři tyče.

Prostřední část začali domácí přesilovou hrou, ve které si vytvořili několik příležitostní. Jenže žádný puk za Pincem neskončil. Početní výhodu měli také Mostečtí a chvilku po jejím skončení měly České Budějovice stoprocentní šanci. Chovan krásně uvolnil Nouzu, který byl v ideální pozici, ale branku vůbec netrefil. Jihočeši hráli jednoduše a posílali na Pince jednu střelu za druhou, ale hostující strážce svatyně držel svůj tým. To platilo do 35. minuty, kdy v další početní výhodě domácí skórovali. Nouza napřáhl z pravého kruhu, touš se ale dostal k úplně volnému Michalu Chovanovi, který jen dorážel do prázdné branky. Navýšit vedení mohl Škoda, ale jeho samostatný únik pokryl Pinc. Hattrick mohl v oslabení zkompletovat Chovan, ale ani on nebyl v samostatném úniku úspěšný a bekhendovým blafákem si na Pince nepřišel.

I v poslední dvacetiminutovce měl domácí útočník s číslem 91 možnost na zvýšení. Jenže jeho střela z levého kruhu se za Pince nedostala. Třetí branka tak přišla až z nařízeného trestného střílení po faulu na Vladimíra Škodu. Ten si s trestným střílením poradil na výbornou a po kličce do forhendu poslal svůj tým do dvougólového vedení. To však netrvalo dlouho. Kapitán Mostu Tomáš Divíšek využil zaváhání českobudějovických hráčů a trefil se přesně do levého horního rohu Kváčovy branky. Uklidnit jihočeský celek mohl Nouza, ale jakoby mu v posledních zápasech zvlhl střelecký prach. V závěru dostali hráči ze Severu Čech možnost početní výhody, kterou ještě zdvojnásobili při hře bez brankáře. Jenže první tým tabulky se nakonec ubránil a po dvouzápasové odmlce slaví zisk tří bodů za vítězství 3:2.

„Těžko hodnotit. Jsme rádi za tři body. Po první třetině 14:4, pak 18:1 na střely a stav 2:1. Už to mělo být dávno rozhodnuté. Chyběl nám důraz v koncovce a pohotovost. Pinc soupeře hodně držel a myslím, že hlavně jemu vděčí soupeř za výsledek. Most vytěžil díky zkušeným hráčům z minima maximum,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Martin Štrba.

„Přijeli jsme sem hrát antihokej, abychom soupeře pozlobili. Až na výsledek nám to vyšlo. Nezkušenost našich hráčů, ale umožňuje soupeřům nás přehrávat. Všechny puky dostávají zadarmo. V závěru jsme se to pokoušeli ještě zdramatizovat, ale už to bylo marné,“ byl po zápase zklamaný hostující trenér Jaromír Šindel.

Další zápas čeká Motor už v pondělí 5. prosince. Od 18 hodin rozehrají duel na ledě Kadaně.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Most 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Chovan (Vráblík, Pajič), 35. Chovan (Nouza, Pavlin), 42. Škoda (TS) – 8. Kubinčák (Divíšek), 46. Divíšek (Černý). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5260. Rozhodčí: Grech – Krátký, Šmika.

ČEZ Moto České Budějovice: Kváča (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Mazanec, Mucha, Zíb – Walker, Rob, Čermák – Nouza, Pajič, Chovan – Šulek, Škoda, Květoň – Točík, Babka, Guman.

HC Most: Pinc (Hübl) – Černý, Rulík, Strejček, Šesták, Hora, Štefl – Kubinčák, Divíšek, Dufek – Rod, Alinč, Šimeček – Smolka, Řehoř, Stříbrný – Mical, Veselý, Trübenekr.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Most, Tomáš Divíšek, Vojtěch Kubinčák, HC Škoda Plzeň, HC Most, Budvar aréna, ČEZ, Sportovní klub Kadaň, Jaromír Šindel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vydřel vítězství nad Mostem a navýšil náskok na čele WSM ligy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.