Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Motor prohrál s Prostějovem v dramatickém zápase na nájezdy 2:3

Hokejisté ČEZ Motor České Budějovice získali ve 48. kole WSM ligy s Prostějovem jen jeden bod. Zápas se povedl Žigovi Pavlinovi, který vstřelil v první třetině dva góly.

Prostějov začal velmi dobře a v úvodních minutách byl aktivnější. Po sedmi minutách hry byl poměr střel 2:5, ale první branku vstřelil Motor. Akci v 8. minutě začal Fronk, který se nebál jít do třech hráčů. Dokázal se skrz ně dostat a přihrál před branku Nouzovi. Ten sice ani nadvakrát proti Kantorovi neuspěl, ale odražený puk dojel Žiga Pavlin a dorazil ho do sítě – 1:0. A Žiga Pavlin dal i druhý gól Motoru, když se ve 13. minutě trefil při přesilovce od modré čáry mezi betony gólmana – 2:0. Třetí gól mohli domácí dát v 18. minutě. Hřebejk sebral u mantinelu puk protihráči, nahrál před branku volnému Babkovi, který z první těsně minul levou tyč.

Ve druhé třetině dokázal Prostějov vyrovnat domácí hru. Šance měly oba týmy. Fronk ale proti Kantorovi ve vyložené šanci neuspěl, Škoda v další šanci orazítkoval jen tyč. Při sporném vyloučení Nováka ve 34. minutě hosté snížili. Jestřábi měli velký tlak a po střele Žálčíka skončil odražený puk před brankou, kde se ho ujal Lukáš Luňák a bez problémů zakončil do odkryté části branky – 2:1. Chvíli po rozehrání jel sám na branku Vlček. Kantor ale svůj tým výborným zákrokem podržel. Puk dokázal v pádu Vlčkovi při kličce vypíchnout. Dvě minuty před koncem třetiny se už skóre měnilo. A bohužel pro domácí to byl gól na 2:2. Z úhlu vymetl vzdálený horní roh branky Ondřej Fiala – 2:2.

Ve stejném tempu se hrálo i ve třetí třetině. Oba týmy měly i výhodu přesilovky, branka z toho nakonec nebyla. Až ve 48. minutě mohl otočit stav Hozák. Jeho tvrdou ránu zastavila tyč. Pět minut před koncem třetí třetiny fauloval Rudovský ve velké šanci před brankou Nováka a Motor měl výhodu přesilovky. Jenže ta se domácím vůbec nepovedla. Závěr třetiny se odehrál před Kantorem. Hosté tlaku Jihočechů odolali.

V polovině prodloužení se před brankáře dostal Pavlin. Třetí gól však nepřidal. Dvě minuty před koncem si sklepl puk před brankou Vak, ale v tísni zakončit nedokázal. Z protiútoku mohl zahrozit Žálčík. Obrana ho ke střele nakonec nepustila. O druhém bodu tak rozhodly až nájezdy. V nich neuspěl nejprve domácí Čermák, za hosty svůj pokus naopak dal Lukáš Luňák, který Bláhu prostřelil mezi betony. Srovnat mohl Pavlin, třetí gól po bekhendové kličce bohužel pro domácí nedal. Bláha pak uspěl proti Indrovi a tíha okamžiku byla na Škodovi. Ani on neuspěl a Prostějov tak získal bod navíc.

Měli jsme dobrý vstup do utkání, první dvacetiminutovku jsme odehráli dobře. Bohužel jsme na to nedokázali navázat a hosté dokázali srovnat. Začali i lépe bránit a my jsme si začali vytvářet méně šancí. Chybí nám hráč, který by to dokázal vzít na sebe a rozhodl utkání. Hráče na nájezdy jsme vybírali podle úspěšnosti nájezdů na tréninku," řekl trenér Motoru Antonín Stavjaňa.

Se dvěma body jsem spokojen, ve vyrovnané tabulce se nám velmi hodí. Musím poděkovat týmu, že se dokázal ze stavu 0:2 zvednou a zvrátit vývoj skóre. Ukázalo se, že jsme schopni odehrát slušnou partii. Chtěl bych pochválit hráče za ubráněná oslabení,“ dodal hostující trenér Jiří Vykoukal.

ČEZ Motor Č. Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov 2:3sn (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Pavlin (Nouza, Fronk), 13. Pavlin (Fronk, Vráblík) – 34. L. Luňák (Žálčík), 38. Fiala (Švec, Štindl), rozhodující nájezd Luňák. Rozhodčí: Jílek – Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváků: 5 024.

České Budějovice: Bláha (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Walker, Vak, Čermák – Fronk, Nouza, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Guman, Vlček, Žovinec.

Prostějov: Kantor (Barvík) – Kolář, Štindl, Grebeňuk, Protivný, Kvapil, Holík – Fiala, Hozák, Švec – Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – Krejčík, M. Novák, Rudovský.

Motor odehrál vyrovnaný zápas s Prostějovem

Středa, 1. února 2017, 19:34

Motor odehrál vyrovnaný zápas s Prostějovem
Motor odehrál vyrovnaný zápas s Prostějovem

Štítky 1. SK Prostějov, Madeta Motor České Budějovice, Žiga Pavlin, Lukáš Luňák, HC Škoda Plzeň, Ondřej Fiala, SK Dynamo České Budějovice, ČEZ, LHK Jestřábi Prostějov, Antonín Stavjaňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor prohrál s Prostějovem v dramatickém zápase na nájezdy 2:3  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.