Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budějcké Dračice nedostaly gól a vyhrály turnaj v Rakousku

Hokejistky HC Dračice České Budějovice odehrály na konci února turnaj v rakouském Telfsu a ani jednou nezaváhaly. Po čtyřech vítězstvích se radovaly Jihočešky z prvního místa. Turnaj hodnotí hráčka Markéta Klímová.

Byl to váš první mezinárodní turnaj?
Ano. Jediný turnaj, kterého jsme se doposud účastnily, byl náš turnaj uplynulý rok.

Jaká byla vaše očekávání?
Samozřejmě jsme se chtěly umístit na dobrém místě a vydat to nejlepší z nás.

Zhodnoťte turnaj.
Byl dobrý a zázemí mají perfektní. Na týmech bylo vidět, že se jedná stejně jako u nás o hobby hokejistky. Skvělý výkon předvedla gólmanka Lenka Hálová, která na turnaji vychytala nulu a dále musíme poděkovat hlavně trenérům Adamu Šafářovi, Janu Bartizalovi, Lukáši Sumerauerovi a Filipu Hejdovi, kteří s námi mají svatou trpělivost.

Turnaj jste vyhráli, což bylo velké překvapení.
To, že bychom mohly vyhrát, nikoho při odjezdu nenapadlo. Ani jsme nevěděly, jak ty týmy hrají. Spíš jsme si říkaly, že bychom mohly jenom překvapit.

Na které týmy jste narazily?
První den jsme porazily tým Bösse Bϋssi (Švýcarsko) 2:0. Oba góly dala Klímová. V dalším zápase jsme díky rychlým brankám porazily Franconia Flames (Německo) 8:0. Skórovaly Bednaříková, Kršíková, Kubešová, Zelenková, Klímová, Majerová. Další den jsme hrály proti domácímu týmu Icemice (Rakousko) a vyhrály 2:0 po brankách Smetanové a Bednaříkové. Poslední zápas jsme odehrály s HC Luzern (Švýcarsko) a znovu vyhrály 2:0. Góly daly Kubešová a Zelenková.

Odjížděly jste na turnaj v plné sestavě?
V plné sestavě ne. Jelo nás na turnaj 16 hráček a jedna gólmanka. Mezi hráčkami jsme měly i čtyři holčiny, co s námi hrají necelý rok a kromě tréninků odehrály pouze pár přátelských zápasů. V turnaji se střídaly po zápasech a předvedly všechny super výkon.

Jaké byly oslavy vítězství?
Nic velkého se nekonalo. Po turnaji nás čekalo přes 400 kilometrů cesty. Dodatečně máme ale v plánu turnaj oslavit v nejbližších dnech.

Čeká vás v dohledné době další podobný turnaj?
Ano. Letos připravujeme druhý ročník domácího Dragon Cupu, který je v plánu na 22. dubna. Loni jsme na něm skončily třetí. Další zajímavý turnaj se odehraje na konci září, kdy přijedou týmy z Kanady, USA a Rakouska.

Autoři | Foto archiv HC Dračice České Budějovice | Zdroj s využitím TZ

Štítky Rakousko, SK Dynamo České Budějovice, Švýcarsko, Calgary Flames, USA, Německo, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké Dračice nedostaly gól a vyhrály turnaj v Rakousku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.